Uhapšen Španac koji je namjerno zarazio 22 osobe koronavirusom
Ilustracija

Pozitivan išao na posao

Uhapšen Španac koji je namjerno zarazio 22 osobe koronavirusom

Stanovnik Majorke uhapšen je jer je koronavirusom zarazio 22 osobe, pošto je inficiran nastavio da ide na posao i u teretanu, saopštila je lokalna policija u Španiji.

Policija je krajem januara pokrenula istragu posle porasta broja zaraženih koronavirusom u gradu Manakor i informacija da je jedan zaraženi radnik krio svoju bolest.

Nekoliko dana pošto je otkriveno žarište koronavirusa, radnik čije ime nije saopšteno, počeo je da ima simptome koronavirusa, što je izazvalo zabrinutost kolega na poslu, koji su mu savjetovali da se vrati kući i testira.

Radnik se sjutradan vratio na posao i posjetio teretanu. Na poslu je njegov nadređeni insistirao da se vrati kući jer postoji rizik da inficira kolege. Kasnije su kolege rekle policiji da je vidno imao znake povišene tjelesne temperature.

Zaraženi muškarac je ignorisao pozive kolega i drugi dan je nastavio da radi, šetajući se svuda i skidajući namjerno masku dok je kašljao. U jednom trenutku je rekao da hoće sve oko sebe da zarazi, navela je policija.

Zabrinute kolege su se potom testirale i ispostavilo se da je pet radnika zaraženo, a oni su zarazili članove porodice, među kojima tri bebe.

Muškarac je zarazio i neke ljude u teretani, koji su kasnije prenijeli virus na svoje bližnje. Policija je navela da je inficirani muškarac zarazio 22 osobe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.