Susret dva ministra prilikom posjete Atini

Susret ministra Radulovića i ministra odbrane Grčke

"Možemo se ponositi prijateljstvom Grčke i Crne Gore"

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa ministrom nacionalne odbrane Republike Grčke Nikolaosom Panajotopulosom u okviru zvanične posjete toj zemlji. „Grčka pruža punu podršku da pitanje Zapadnog Balkana bude permanentno u fokusu NATO i Evropske unije“, glavna je poruka susreta u Atini.

Radulović je pohvalio prijateljstvo dvije države, kojim se možemo ponositi, imajući u vidu 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i činjenicu da su naša zemlja i Grčka, pored tradicionalnih kulturnih veza, danas saveznice i u okviru Alijanse.

On je naglasio da Crna Gora posmatra NATO kao najbolji okvir za stabilnost regiona, kao i da smo posvećeni davanju doprinosa za stabilnije, bezbjednije i sigurnije okruženje.

“Mir, stabilnost i bezbjednost kao i evropska integracija, moraju biti ideja vodilja svih, zbog prosperitetnije budućnosti Regiona“, istakao je, izrazivši uvjerenje da će dvije države nastaviti intenzivan rad na toj agendi.

U tom kontekstu ministar Panajotopulos izrazio je čvrsto uvjerenje da je mjesto Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, kao i da NATO ima ključnu ulogu za stabilnost Regiona.

Grčki ministar iskazao je interes za razmjenu posjeta na nivou ministara odbrane, potvrdivši spremnost da u narednom periodu posjeti Podgoricu.

Na toj liniji, on je ocijenio da je bilateralna saradnja ministarstava odbrane i armija odlična.

Radulović  je ukazao na značaj učešća Grčke u Programu zaštite vazdušnog prostora Crne Gore (Air Policing), izrazivši zahvalnost na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci, kao i važnoj činjenici da se na prestižnim vojnim školama te zemlje obučavaju crnogorski oficiri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.