Živković: Abazović bi populizmom i neistinama da prikrije nesposobnost Vlade
Danijelk Živković, Foto: Demokratska partija socijalista

Živković: Abazović bi populizmom i neistinama da prikrije nesposobnost Vlade

Navodi potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da posljednje hapšenje predstavlja najveći uspjeh policije u zadnjih 10 godina - osim što nijesu istiniti, uvreda su za samu Upravu policije, saopštio je Danijel Živković, član Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Poručuje da ovo nije prvo hapšenje Kašćelana, niti je riječ o akciji kojom je koordinirala Vlada - već je u pitanju saradnja policija Crne Gore i Češke.

Osim toga dodaje da je Kašćelan u zadnje vrijeme često boravio i u sudovima i u tužilaštvu.

Ističe da je u posljednjih 10 godina, bilo jemnogo akcija koje su imale izuzetan nacionalni, regionalni i međunarodni nivo, o čemu je dostupna i dokumentacija i izvještaji sa ocjenama ključnih međunarodnih partnera.

"Stoga, riječ je samo o jednom Abazovićevom pokušaju da prikrije nesposobnost - sopstvenu, ali i drugih visokih funkcionera Vlade zaduženih za sektor bezbjednosti. Uostalom, slučaj iz Pljevalja, gdje je jedan novoimenovani rukovodilac, suočen sa šovinističkim pritiscima, umjesto podrške dobio kalkulantsku izjavu kako će biti ispitani navodi građana - najbolje govori o tome koliko aktuelna Vlada uopšte želi i da zaštiti kadrove iz oblasti bezbjednosti za koje se sama opredijelila", izričit je Živković.

"Bezbjednosni sektor iz kojeg cure povjerljive informacije, u kojem se za katastrofalne propuste okrivljuju saradnici, u kojem ko zna kakva sumnjiva lica mjesecima izigravaju "američke diplomate" - teško da je i ozbiljan i stručan", zaključio je Živković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.