Italijan 15 godina nije dolazio na posao, primao punu platu
Ilustracija

Italijan 15 godina nije dolazio na posao, primao punu platu

Radnik u bolnici u Italiji je optužen da 15 godina nije radio, a dobijao je punu platu. Navodi se da je muškarac u bolnici Ciacio u gradu Katanzaro prestao da radi 2005. godine.

Sada se protiv njega vodi istraga zbog prevare, iznude i zloupotrebe položaja. Navodno mu je isplaćeno 538.000 eua tokom godina za koje se smatra da nije radio, prenosi BBC.

Šest rukovodilaca u bolnici takođe je pod istragom u vezi s navodnim izostajanjem. Hapšenja su rezultat dugotrajne policijske istrage izostanka i sumnje na prevaru u italijanskom javnom sektoru.

"Radnik je bio državni službenik, a na posao u bolnici raspoređen je 2005. godine i tada je prestao da ide na posao“, naveli su iz policije, prenosi Klix.ba.

Policija ga je takođe optužila da je pretio svom menadžeru da će ga spriječiti da podnese disciplinsku prijavu protiv njega.

Taj se menadžer kasnije povukao, dodali su iz policije, a njegov nasljednik nikad nije nije primijetio ovaj slučaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.