Dan posle presude Šovinu, policajci ubili Afroamerikanca u Sjevernoj Karolini
Ilustracija

Dan posle presude Šovinu, policajci ubili Afroamerikanca u Sjevernoj Karolini

Policajci koji su imali zadatak da izvrše pretres ubili su Afroamerikanca u gradu Elizabet Siti u saveznoj američkoj državi Sjeverna Karolina.

"Tokom izvršenja naloga za pretres, građanin koji je bio predmet pretresa je upucan i smrtno ranjen", navedeno je u saopštenju šerifa okruga Paskvotank.

Pucnjava se dogodila u pola devet ujutru po lokalnom vremenu, a ubijeni čovek je identifikovan kao četrdesetogodišnji Afroamerikanac Endru Braun, otac desetoro djece.

Očevici kažu da je Braun ušao u automobil i krenuo da se udaljava, nakon čega je zamjenik šerifa pucao na njega.

Komšije kažu da se čulo između šest i osam hitaca. Braunova porodica tvrdi da nije bio naoružan i nije imao namjeru nikoga da povrijedi.

Prema riječima okružnog šerifa, Istražni biro Sjeverne Karoline preuzeće istragu, a gradsko vijeće je sazvalo hitni sastanak za srijedu uveče.

Na mjestu gdje je Braun ubijen okupili su se ljudi, snimali šta se dešava i protestovali protiv policijske brutalnosti.

Policija je morala da blokira to područje, a Braunovo tijelo i je i satima nakon što je ubijen ostalo na ulici prekriveno plavim platnom.

U utorak je sud u Mineapolisu proglasio Dereka Šovina, bivšeg policajac iz tog grada krivim za ubistvo nenaoružanog civila Džordža Flojda. Šovin je proglašen krivim po svim tačkama optužnice

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.