CŽL: Muška alapača napala Vuksanović Stanković
Draginja Vuksanović Stanković

CŽL: Muška alapača napala Vuksanović Stanković

Vlada Crne Gore trebalo bi da reaguje na mizogeno verbalno nasilje i javnu diskriminaciju prema poslanici Socijaldemokratske partije (SDP), Draginji Vuksanović Stanković, saopšteno je iz Crnogorskog ženskog lobija.

Ta organizacija je reagovala i oštro osudila tekst Emila Labudovića objavljen na portal “In4S” u kojem Vuksanović Stanković naziva, između ostalog, "alapačom, brbljivicom i torokušom.

"Kada muška alapača o ženi govori jezikom seksizma i primitivizma ne zaslužuje odgovor samo prezir i osudu nasilja. Nasilje počinje verbalnim deliktima i ako se na njega ne reaguje stvara se prostor za ispoljavanje drugih i drugačijih oblika nasilja nad ženama", kazali su CŽL.

"Vlada Crne Gore da reakcijom na mizogeno verbalno nasilje i javnu diskriminaciju prema poslanici Vuksanović Stanković pokaže istinsku posvećenost zaštiti i unapređenju ženskih ljudskih prava, kao i u slučajevima ministarke zdravlja Dr Jelena Borovinić-Bojović i ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta prof. dr Vesna Bratić", dodali su iz CŽL.

Aktivistkinje Crnogorskog ženskog lobija su podsjetile Vladu Crne Gore i resorna ministarstva, da ženska prava čine nedjeljivu cjelinu univerzalnih ljudskih prava, da su ljudska prava nadnacionalna i da političari nemaju pravo na ćutanje ili selektivno reagovanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.