SD: Tužilaštvo da procesuira političare koji su pismom podstrekivali paniku i nerede u Pljevljima
Socijaldemokrate

SD: Tužilaštvo da procesuira političare koji su pismom podstrekivali paniku i nerede u Pljevljima

Socijaldemokrate očekuju da Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima hitno procesuira četiri potpisnika političko-nacionalističkog otvorenog pisma protiv izbora načelnika CB u Pljevljima, jer su njime najdirektnije doprinijeli šovinističkim neredima koji su su se desilo tim povodom u Pljevljima, navodi se u saopštenju te partije.

Naime, kako pojašnjavaju tužilaštvo pred sobom ima otvoreno političko pismo, potpisano od predstavnika  Nove sprske demokratije, Demokrata, DNP i Pokreta za Pljevlja, u kome se zahtijeva da se Haris Đurđević ne postavlja za načelnika CB Pljevlja, da je njegovo imenovanje "zabadanje prsta u oko", a završava se faktički prijetnjom: "u protivnom... ne možemo preuzeti odgovornost za već najavljene proteste i nemire".

"Ima nas koji se sjećamo kako se završio protestni skup nakon sličnih riječi istog značenja jednog od funkcionera DF-a. Nakon tog pisma, u kome političke partije pozivaju na otpor za čije posljedice ne odgovaraju, protesti su se i desili, i to u nacionalističko-šovinističkom formatu od koga bi se zastidio čitav svijet, sa porukama: "Ustala je Sparta srpska, neće ovo
biti Turska", kazali su iz SD-a,

Podsjećaju da je tužilaštvo promptno reagovalo i "samo iz njima poznatih razloga u Pljevljima nedavno neosnovano optužilo predsjednika mladih Socijaldemokrata za isto djelo- izazivanje panike i nereda, koji je prošavši javni linč na kraju od strane suda proglašen nevinim, te sad očekujemo jednako brzu reakciju". 

"Posebno pošto sad imaju eksplicitne dokaze, odnosno "crno na bijelo" podstrekivačke poruke netrpeljivosti, mržnje i izazivanja nereda", zaključuje se u saopštenju SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.