Nova, DNP i Demokrate zatražile smjenu Đurđevića
Opština Pljevlja

Lokalno rukovodstvo u Pljevljima

Nova, DNP i Demokrate zatražile smjenu Đurđevića

Pljevaljski odbori Nove sprske demokratije, Demokratske Crne Gore, Demokratske narodne partije i Pokret za Pljevlja zatražili su od Vlade da poništi odluku o imenovanju Harisa Đurđevića za načelnika Centra bezbjednosti u tom gradu.

Te stranke su sinoć nakon zajedničkog sastanka naveli da imenovanje Đurđevića predstavlja direktnu uvredu za veliki dio građana Pljevalja kao i časnih policajaca.

Zbog imenovanja Đurđevića sinoć je grupa građana ispred CB Pljevlja protestovalo, a dio njih je uzvikivao: “Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska”.

Čelnici lokalnih odbora Nove, Demokrata, DNP-a i Pokreta za Pljevlja u pismu upućenom premijeru Zdravku Krivokapiću, potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, smatraju da je Uprava policije i oni koji je kontrolišu imenovanjem Đurđevića zauzela neprihvatljiv stav da su, kako kažu, pljevaljski Srbi stvarno stajali iza incidenata koji su se dogodili nakon 30. avgusta u Pljevljima, “šaljući i Bošnjacima i Muslimanima potpuno pokrešnu poruku o navodnoj ugrođenosti i načinima ostvarivanja njihove bezbjednosti”.

"Takva ocjena i akt koji je iz nje proizišao je apsolutna neistina, a najbolji dokaz je činjenica da za devet mjeseci organizovanja litija u Pljevljima nije zabilježen ni najmanji incident, čak su međunacionalni odnosi podignuti na značajno kvalitetniji nivo. Dokaz da su pokušaj montaže omcodemata nakon 30. avgusta organizovali aktivisti DPS-a. Čija smo imena objavili, jeste i to da već punih sedam mjeseci nisu procesuirani pred nadležnim organima za šta je jedan od najodgovornijih upravo imenovani Haris Đurđević", navode u otvorenom pismu.

Četiri partije su itakle da nemaju ništa protiv toga da Bošnjak ili Musliman bude šef policije u Pljevljima, "ali smo odlučno protiv da to bude etablirani pripadnik poraženog režima, jedan od najistaknutijih DPS vojnika Haris Đurđević“

"Pljevlja i pljevaljska policija nisu državno već lokalno pitanje čija se dramatika podiže teško shvatljivim imenovanjima koja dolaze iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u Podgorici. Potpuno ignorisanje dvotrećinske volje građana Pljevalja pa i Bošnjaka, sa proteklih izbora, vidimo kao nastavak vlasti DPS-a i nakon poraza na izborima što niko razuman niti dobronamjeran ko je dao svoj doprinos promjenama ne može prihvatiti niti razumjeti. Kako drugačije protumačiti imenovanje Harisa Đurđevića za prvog pljevaljskog policajca sem kao zabadanje prsta u oko svim čestitim ljudima u Pljevljima. Zar je razuman potez suprostavljanje navodnom srpskom nacionalizmu imenovanje na čelno mjesto u policiji onoga koga cio grad prepoznaje po ekstremno političkim i nacionalističkim stavovima", vode u pismu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.