SD Plužine: Predstavnici Ministarstva zdravlja ne znaju koje mjere gdje važe
Socijaldemokrate

SD Plužine: Predstavnici Ministarstva zdravlja ne znaju koje mjere gdje važe

Danas su se u Plužinama građanke i građani našli u čudu usljed sprovođenja "novih mjera za suzbijanje koronavirusa“ koje je donijelo Ministarstvo zdravlja u petak, 16. aprila ove godine, saopšteno je iz Opštinskog odbora Socijaldemokrata u Plužinama.

Pojašnjavaju da iako u Plužinama ugostiteljski objekti rade u punom kapacitetu (unutra i vani, do 4 osobe za jednim stolom) još od vikenda 10. i 11. aprila, da iako je na press konferenciji održanoj 16. aprila saopšteno da „iste mjere koje će se od ponedjeljka do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za Plav, Gusinje, Petnjicu,
Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budvu, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje“, a što podrazumijeva gore navedeni rad ugostiteljskih objekata, pripadnici Komunalne policije danas su po Plužinama zatvarali lokale uz obrazloženje da su od Ministarstva zdravlja dobili naređenje za to.

"Oni, naime, tvrde da nove mjere u Plužinama ograničavaju rad ugostiteljskih objekata samo na terasama, uz mogućnost da za istim stolom budu maksimum 2 osobe. Ostaje nam da se zapitamo da li se nadležno ministarstvo zdravlja pridržava mjera koje su sami donijeli i da li se drže onoga što su 16. aprila izrekli na press konferenciji, ili je neko u ministarstvu jutros ustao na lijevu nogu i riješio da, bez ikakvog opravdanja i obrazloženja, zatvori lokale u Plužinama i uvede neke nove mjere", dodaju iz SD-a.

Istovremeno, kako navode stanovnici te opštine doživljavaju neprijatnosti i kada je međugradski saobraćaj u pitanju.

Dodaju da je ovdje situacija ista kao sa ugostiteljskim objektima – od vikenda 10. i 11. aprila pušten je međugradski saobraćaj iz opštine Plužine radnim danima za sva vozila.

"Međutim, naše sugrađanke i sugrađani su danas, od strane pripadnika Uprave policije, sa Jasenovog polja (opština Nikšić, 40km od Plužina) vraćani nazad, uz obrazloženje da je međugradski saobraćaj iz naše opštine zabranjen", poručuju iz Socijaldemokrata.

Upitali su ministarku zdravlja, Jelenu Borovinić-Bojović šta znači i čemu vodi ovakvo haotično stanje gdje oni koji donose mjere, predstavnici Ministarstva zdravlja, ne znaju koje su mjere donijeli i koje mjere za koju opštinu važe, te takvim svojim ponašanjem nanose dodatnu štetu stanovništvu opštine Plužine koje je kako naovde i ovako dovoljno pogođeno epidemijom, u svakom smislu.

"Na kraju joj poručujemo da je veća mogućnost da se neko razboli i dobije upalu pluća na terasi lokala u Plužinama, na maksimalnih 8 stepeni, uz umjereni sjeverni vjetar, nego da u unutrašnjosti lokala, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, bude zaražen koronavirusom", zaključili su iz Socijaldemokrata u Plužinama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.