Šćepanović: Fingiranje javne rasprave o rješenju za smjenu Katnića
Marta Šćepanović, Foto: DPS

Šćepanović: Fingiranje javne rasprave o rješenju za smjenu Katnića

Tobožnja javna rasprava o zakonskom rješenju za smjenu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, osmišljena da se formalno sprovede izmjenama tužilačkog zakona, protekla je onako kako je i organizovana - fingiranjem učešća javnosti, uz odsustvo većeg dijela civilnog sektora, saopštila je Marta Šćepanović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Iako se Evropska komisija i Venecijanska komisija još nijesu izjasnile o navedenom aktu, potpredsjednik Vlade opet je saopštio grubu neistinu - navodeći da je riječ o rješenju koje je u skladu sa mišljenjem Venecijanske komisije?! Uslijedilo je terciranje iz (ne)vladinog sektora da mišljenje Venecijanske komisije ipak ne treba doživljavati kao “sveto pismo“?! I to sve naočigled prisutnih ambasadora", poručila je Šćepanović.

Dodaje da "ova ujdurma, zakazana u posljednjem trenutku, forme a ne suštine radi, u cilju podilaženja Demokratskom frontu, zaista je  izrugivanje demokratiji, ali i potcjenjivanje javnosti".

"Zato što je svakom jasno da je ovaj akt pisan samo iz jednog razloga - smjena jednog čovjeka, a to je praksa svojstvena antidemokratskim društvima, a ne državi koja je kandidat za članstvo u EU", zaključila je Šćepanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.