Dabović: Pozicioniraćemo Herceg Novi kao zdravstveni regionalni centar, unaprijedićemo dijagnostiku i skratiti liste čekanja
Predrag Dabović, Foto: Evropski tim za Nikšić

Dabović: Pozicioniraćemo Herceg Novi kao zdravstveni regionalni centar, unaprijedićemo dijagnostiku i skratiti liste čekanja

Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan rješavanja pitanja budućeg razvoja Instituta "Dr. Simo Milošević" kao zdravstvenog centra, kao i pitanje rješavanja statusa bolnice “Meljine" i njene pune integracije u zdravstveni sistem Crne Gore, saopštio je nosilac liste dr Predrag Dabović.

Pokrenućemo konkretne inicijative koje će pomoću naprednih IT rješenja uvezati zdravstvene institucije Herceg Novog i turističku ponudu – rekao je Dabović.

Briga o zdravlju i kvalitetu života svih građana je jedan od temelja koalicione liste Evropskog tima za Herceg Novi.

"Cilj je da se konkretnim mjerama poveća kvalitet zdravstvene zaštite i ukupni kvalitet života. Mjerama socijalne politike povećaćemo harmoniju življenja u našem gradu. Podićićemo nivo dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga na primarnom i sekundarnom nivou za sve građane Novog. Nabavkom nedostajuće medicinske aparature kompletiraćemo dijagnostiku u cilju boljeg i kvalitetnijeg liječenja. Skratićemo liste čekanja i proširiti dijapazon dijagnostičkih procedura u skladu sa postojećim stručnim kadrom", najavio je Dabović.

Prema njegovim riječima, Evropski tim za Herceg Novi je spreman da ponudi i dalje razvija napredna rješenja i tehnologije koje zdravstvene izazove mogu pretvoriti u šanse.

"U naredne četiri godine razvićemo sistem senzora koji prate različite parametre (temperatura, vlažnost, alergeni, zagađenje, status električne mreže...), a koje koriste i drugi pametni gradovi u cilju razvijanja preventivnih mjera. Podržaćemo rekonstrukciju kritično važnih odjeljenja u Domu zdravlja i bolnicama, i napraviti respektabilni Regionalni centar koji će pružati zdravstvene usluge visokog kvaliteta, a koji građani Herceg Novog zaslužuju", kazao je Dabović.

Evropski tim za Herceg Novi podržavaće edukaciju i školovanje medicinskog osoblja i obezbijediti kvalitetan kadar za budućnost.

"Omogućićemo adekvatan prilaz svim medicinskim ustanovama osobama sa invaliditetom. Kroz učešće u izgradnji stambene zgrade poboljšaćemo kvalitet života zaposlenih u zdravstvu. Svjesni rastućeg problema steriliteta i njegovog snažnog uticaja na buduća demografska kretanja, posebnom mjerom podržaćemo parove koji se odluče na vještačku oplodnju", poručio je Dabović.

Dakle, Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan i program i vjerujemo da ćemo nakon izbora imati prilike da učestvujemo u njegovoj realizaciji na zadovoljstvo svih u našem gradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.