Ambasada Bugarske donirala medicinsko vozilo Opštini Žabljak
Foto: CdM

Ambasada Bugarske donirala medicinsko vozilo Opštini Žabljak

Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugtschieva i predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević potpisali su danas Aneks Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava od 17. decembra 2020. godine za nabavku novog medicinskog vozila sa potrebnom opremom za Zdravstvenu stanicu Žabljak, saopšteno je iz ambasade Bugarske.

“Prema prvobitnom ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, opština Žablajk je 2. aprila 2021. godine dobila vozilo hitne pomoći u ukupnom iznosu od 21.386,00 eura”, navode u saopštenju.

Iz bugarske ambasade dodaju da je Aneksom je predviđeno da će opština Žabljak koristiti dodatni iznos od 6.209,00 eura iz bugarskih sredstava zvanične razvojne pomoći za nabavku dodatne opreme za već kupljeno vozilo hitne pomoći.

“Izmjena i dopuna originalnog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava garantuje da će nabavljeno medicinsko vozilo biti potpuno opremljeno i sposobno da obavlja različite dijagnoze u pružanju kvalitetne prve pomoći”, zaključuju u saopštenju, prenosi CdM.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.