Ministarstvo izvršilo inspekcijski pregled: Gradnja na brdu Ljubović nije po zakonu, može doći do obustave
Foto: Twitter

Ministarstvo izvršilo inspekcijski pregled: Gradnja na brdu Ljubović nije po zakonu, može doći do obustave

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdilo je inspekcijskim pregledom, povodom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice u podnožju brda Ljubović, da nije dostavljen elaborat parcelacije prema DUP-u, kao i da nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi u pogledu katastarskih parcela.

"Povodom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice u podnožju brda Ljubović, a imajući u vidu burnu reakciju i interesovanje javnosti, MEPG obavještava javnost da je 19. aprila izvršen inspekcijski pregled od strane urbanističko-građevinskog inspektora ovog Ministarstva. Provjera dostavljene dokumentacije je izvršena u skladu sa ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora shodno čl.200 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata i u tom dijelu su utvrđene sljedeće nepravilnosti:

Nije dostavljen elaborat parcelacije prema DUP-u;

Nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi u pogledu katastarskih parcela", saopšteno je iz MEPG.

Dodaju da je na osnovu gore navedenog, utvrđeno da prijava građenja od 25. 03. 2021., podnijeta od strane investitora za prijavu izgradnje “Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice” d.o.o, nije u skladu sa članom 91, Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata. 

"U odnosu na utvrđeno činjenično stanje, investitor se može izjasniti shodno članu 111 Zakona o upravnom postupku i izjašnjenje dostaviti u roku od tri dana od dana prijema zapisnika. U suprotnom, Ministarstvo ima ovlašćenje da obustavi gradnju", saopšteno je iz MEPG.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.