Milošević: Za URU je samo SPC pravoslavna vjerska zajednica, ne i CPC
Ilustracija

Milošević: Za URU je samo SPC pravoslavna vjerska zajednica, ne i CPC

"Građanski pokret URA je, navodeći u saopštenju da potpisivanjem temeljnog ugovora sa SPC takav ugovor dobija i „pravoslavna vjerska zajednica, čime bi sve one bile apsolutno dovedene u jednaki i jedinstveni pravni poredak države Crne Gore“, još jednom potvrdio da nije ništa drugo do trojanski konj SPC u Crnoj Gori, zavijen u građansku formu kako bi crnogorskim glasovima izdao Crnu Goru i urušio njene temelje", saopštio je predsjednik OO SD Cetinja, Dejan Milošević.

Milošević kaže da, iako temeljni ugovor još niko nije vidio, iako o njemu apsolutno ništa ne znamo jer se i on, očigledno, "realizuje „tajno i organizovano“, GP URA, očigledno imajući ekskluzivne informacije od strane svojih mentora iz SPC koji su i autori navedenog ugovora, slavodobitno saopštava gore navedeni citat".

"Svjesno ili nesvjesno, njihova poruka je jasna – oni za pravoslavnu vjersku zajednicu u Crnoj Gori smatraju samo SPC, odnosno oni se sada već javno priključuju hajci kojom se CPC pokušava u potpunosti zatrijeti. Na ovaj način se ispod žita, ali sasvim jasno, poziva na gušenje prava Crnogoraca koji se smatraju vjernicima CPC na ispovijedanje sopstvene vjere i na svoju crkvu", kaže Milošević.

On je pozvao građanski pokret URA da kao dio parlamentarne većine, utiče na potpisivanje temeljnog ugovora sa CPC.

"I na taj način se iskupe, makar djelimično, za svoja činjenja ili nečinjenja. Ukoliko to ne urade,krilatica „neće URA dati“, u koju nijedna Crnogorka i Crnogorac ne vjeruju, postaje sinonim svih nedjela i potvrđuje se činjenica da su na strani SPC a ne CPC, kao i na strani velikosprskih interesa, a ne na strani svojih Crnogoraca koji nemaju alternativnu domovinu ni alternativnu crkvu", zaključuje Milošević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.