Đurašković: Ugovor sa SPC potvrda puta kojim ide Vlada CG

Đurašković: Ugovor sa SPC potvrda puta kojim ide Vlada CG

Potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC, a potpuno ignorisanje CPC i prava pravoslavnih Crnogoraca je jasna potvrda puta kojim ide Vlada Crne Gore i njene patriote iz Građanskog pokreta URA, ocijenio je potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković.

"Tajno, netransparentno, bez bilo kakvog uvida i stava javnosti pripremljen je temeljni ugovor sa SPC kreiran na bazi Zakona o vjeroispovjesti kojim je URA pokušala da izbriše CPC i pravo pravoslavnih Crnogoraca na svoju crkvu", rekao je Đurašković.

On smatra da javnost ima pravo i mora da zna "da li se na taj način kulturno blago Crne Gore, naše crkve i manastiri, tajno predaju SPC, odnosno drugoj državi".

"Valjda URA kao dio vlasti ne mora o ovom dokumentu da se informiše iz javnosti ili je pak istina da je temeljni ugovor pisan u Beogradu u sjedištu SPC?! Da li je u toku istorijska otimačina državne imovine? Zakon o vjeroispovjesti, izmjene kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva, te namjera brisanja naše dijaspore iz biračkog spiska samo su dio primjera 'snažne odbrane nacionalnih interesa' GP URA. Ocigledno je da se zakoni pišu u SPC a sami ugovor sa SPC u Beogradu. Ništa čudno kada su to adrese na kojima se odlučuje i postupa po agendi 'srpskog sveta'", istakao je Đurašković i upitao i šta je sljedeće u režiji koalicije SPC-URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.