DPS Herceg Novi: Šaljimo poruke mira, građanske orjentacije i antifašizma
Demokratska partija socijalista, Herceg Novi

DPS Herceg Novi: Šaljimo poruke mira, građanske orjentacije i antifašizma

Kao i mnogi građani Herceg Novog, zgroženi smo činjenicom da se u našem gradu u posljednje vrijeme pojavio grafit sa stihovima četničke pjesme, a da niko od nadležnih ne osjeća potrebu da reaguje tim povodom. Još jednom, "nepoznati autori" žele našu zajednicu, koja je uvijek bila poznata po otvorenosti i građanskoj toleranciji, gurnuti u mulj podjela i šovinizma, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Herceg Novom.

"Herceg Novi ne smije biti sredina u kojoj će otvoreno biti promovisane ideologije koje su svojevremeno zaigrale "krvavo kolo" nad svima koji su živote dali za slobodu ovog kraja", navodi se u saopštenju te partije.

Poručuju da kompromisa sa fašizmom ne smije biti.

"Ne smijemo dozvoliti da oni koji na ovaj način žele urušiti vrijednosti na kojima počivaju Herceg Novi i Crna Gora, postanu dominantan glas u našem gradu. Iz tog razloga, pozivamo čelnike Opštine Herceg Novi da u što kraćem roku obrišu grafit koji nikome, a naročito njima, ne može služiti na čast", dodaju iz DPS-a.

Naglasili su da se iz Herceg Novog moraju slati građanske poruke koje promovišu antifašizam, i s pijetetom pominjati ljude koji su dali živote za bolje dane svog potomstva.

"Sve ostalo je nedopustivo - i u našem gradu i u Crnoj Gori, koja je dala naročit doprinos u oslobađanju od okupatora i njihovih kolaboranata", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.