DPS Herceg Novi: Aktuelna vlast nije ispunila nijedno predizborno obećanje
Demokratska partija socijalista, Herceg Novi

DPS Herceg Novi: Aktuelna vlast nije ispunila nijedno predizborno obećanje

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista u Herceg Novom saopštio je da aktuelna gradska vlast nije ispunila gotovo nijedno predizborno obećanje.

Iz DPS-a su poručili da je najveći dio mandata koalicione vlasti protekao u otpuštanju sposobnih kadrova a koji im nijesu partijski bili podobni, uhljebljivanju sopstvenih funkcionera iz Herceg Novog i drugih opština i čistom nepotizmu, te međusobnim svađama oko uskopartijskih interesa.

Dodaju da je interes razvoja Herceg Novog bio u potpuno drugom planu.

"Nakon četiri godine njihove vlasti imamo veću stopu nezaposlenosti, nemamo Strategiju upravljanja otpadom, nije ukinuta naplata putarine na putnom pravcu Meljine-Petijevići, nijesu uspostavljene jedinstvene kancelarije za javne nabavke niti kancelarija ombudsmana, a rješavanje stambenog pitanja mladih bračnih parova ostalo je samo mrtvo slovo na papiru", istakli su iz DPS-a.

Aktuelna vlast je kako podsjećaju obećala pokretanje niza projekata za privlačenje turista, brendiranje opštine kao zimskog centra za pripremu sportista i promociju kulturnih i zabavnih programa i sportskih događaja, razvoj zdravstvenog i kongresnog turizma.

Projekti su kako poručuju pokrenuti taman kao što je, kako je obećavano uveden i decentralizovani sistem lokalne samouprave.

"Za protekle četiri godine nije otvorena nijedna biciklistička staza niti je, kako je obećavano otvoren dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama", naglasili su iz DPS-a.

Poručuju da su ovo samo neka od neispunjenih obećanja aktuelne vlasti.

"Jasno je da su gradu potrebne velike promjene, i da je gradu potrebna odgovorna vlast koja će se baviti ovim problemima. Našem gradu je potrebna vlast koja će unaprijediti turističku i zdravstvenu infrastrukturu. Herceg Novom je potrebna lokalna vlast koja će se pozabaviti pitanjem saobraćaja, parkinga i vodovodne mreže", ističe se u saopštenju.

Zaključili su da "Evropski tim za Herceg Novi" ima jasan plan kako da ubrzano povrati Herceg Novi na mjesto koje mu pripada na turističkoj i kulturnoj mapi Crne Gore.

"Evropski tim za Herceg Novi ima ljude koji mogu da naprave preokret. Evropski tim za Herceg Novi je spreman da primakne Herceg Novi Evropi, evropskim vrijednostima i evropskom kvalitetu života", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.