Djevojčica iz Budve žrtva maltretiranja na TikToku, prijete joj kidnapovanjem

Djevojčica iz Budve žrtva maltretiranja na TikToku, prijete joj kidnapovanjem

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru utvrđuje činjenice u slučaju djevojčice iz Budve koja je već dva i po mjeseca žrtva maltretiranja na društvenoj mreži Tik Tok, gdje joj se prijeti da će biti kidnapovana i da je niko ne može spasiti. Iz ovog tužilaštva su za Pobjedu kazali da ih je policija obavijestila o ovom slučaju.

“Dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva naložio je preduzimanje određenih radnji u cilju utvrđivanja svih činjenica bitnih za donošenje odluke o daljem postupanju”, rekla je portparolka i državna tužiteljka Ana Marinović,piše Pobjeda.

Roditelji djevojčice su u proteklih desetak dana prijavljivali u više navrata slučaj policiji. Njena majka ispričala je za Pobjedu da je neko na društvenoj mreži TikTok otvorio lažni profil na ime djevojčice gdje objavljuju vulgaran i opasan sadržaj. Nedavno su objavili njenu sliku, uz broj njene majke i napisali da je navodno nestala. Vijest je potom počela da se šeruje i na Facebooku nakon čega je porodicu pozivala uznemirana rodbina i građani. Djevojčica je, međutim, sve vrijeme bila kod kuće.

“Nakon što smo prijavili to policiji, u popodnevnim satima na Instagramu je djevojčica dobila podršku i uslijedile su molbe da se ugasi taj nalog na TikToku. Međutim, i onima koji su je podržavali počele su da stižu prijetnje u smislu da joj neće niko pomoći, da će je kidnapovati. Otišli smo ponovo u policiju. Prijeti joj se da će ona stvarno nestati, da joj neće pomoći ni policija dok stigne ona će već biti u njihovim rukama. Tako su napisali”, ispričala je Pobjedi majka.

Nalog na Tik Toku je i pored velikog broja zahtjeva korisnika i dalje aktivan.

Uplašeni roditelji su djevojčici ograničili kretanje, odnosno prate je svuda gdje se kreće. Porodica sumnja da je riječ o vršnjačkom nasilju, ali se, kako navode, do odluke tužilaštva ništa ne zna.

“Nijesmo razgovarali sa direktorom škole, ali kada je objavljeno da je nestala, zvali su nas, jer su se bili organizovali da je traže. Škola zna što se dešava”, tvrdi majka djevojčice.

PRAĆENJE

Po saznanju za sporni profil na TikToku nijesu odmah reagovali, jer su očekivali da je to kratkotrajna dječja šala i da će sve riješiti sa roditeljima, a bili su se razboljeli i od koronavirusa. Ipak, maltretiranja su se nastavila. Ona kaže da kao roditelj ne može da shvati da su djeca spremna da idu do ove granice uznemiravanja.

Na lažnom profilu objavljuju razne “informacije” o djevojčici. Snimana je kako prelazi ulicu, kao i mjestu na kojem se ljulja na ljuljašci uz natpis: ovdje se ona ljulja; ili: ovdje ona jede kolač.

“Bilo je i vulgarnih natpisa da se ona zabavlja sa drugaricom”,kaže majka djevojčice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.