Za par dana sve spremno za početak masovne vakcinacije, kineske vakcine stižu do kraja aprila

Za par dana sve spremno za početak masovne vakcinacije, kineske vakcine stižu do kraja aprila

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić na današnjoj pres konferenciji je rekao da je međuresorni tim za uspostavljenje infrastrukture za sprovođenje vakcinacije u završnoj fazi plana svojih aktivnosti.

„Ostalo nam je svega još dva tri dana rada kako bi završili brendiranje i svih 139 punktova će biti spremno za početak masovne vakcinacije“, naveo je Jokić.

Prema njegovim riječima, glavna ideja Ministarstva zdravlja je bila da se na punktovima za masovnu vakcinaciju smanji broj zdravstvenog kadra.

pppp

Kineske vakcine do kraja aprila

 Vakcine protiv koronavirusa, koje je Crna Gora poručila od Kine, biće isporučene najkasnije do kraja aprila, saopšteno je iz kineske Ambasade.

„Ambasada Kine je maloprije obaviještena od Pekinga da će vakcina protiv COVID-19, koju je Crna Gora nabavila, biti isporučena najkasnije do kraja aprila“, objavljeno je na Tviter nalogu Ambasade.

Iz Ambasade su poručili da podržavaju crnogorsku borbu protiv pandemije „i zajedno dočekujemo dolazak njene turističke sezone”.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je kazala da bi više od 200 hiljada doza kineske vakcine Sinofarm trebalo da stignu u Crnu Goru oko 20. aprila, nakon čega bi mogla početi i masovna imunizacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.