"Intenzivno rade na otkrivanju identiteta vinovnika incidenta"

Policija: U zasipanju autokolone nema elemenata krivičnog djela

U posipanju fekalijama automobila i državne zastave u Rakonjama nema krivičnog djela a protiv dva policajca koji su obezbjeđivali lice mjesta podnijet je predlog za pokretanje disciplinskog postupka - tvrdi policija.

Bjelopoljska policija preduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti u odnosu na incident koji se dogodio 11. aprila oko 19.00 časova kada je u mjestu Rakonje jedno lice prosulo fekalije po vozilu koje se kretalo u autokoloni, saopštila je danas policija.

Upoznat je nadležni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama ovoga lica ne stiču elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti - stoji u saopštenju UP.

"Policija je prikupila obavještenja u odnosu na ovaj događaj od deset lica, te se intenzivno radi na utvrđivanju identiteta lica koje je vinovnik incidenta.Takođe, policija je proslijedila inicijativu Sudu za prekršaje u Bijelom Polju radi izdavanja naredbe za vještačenje DNK tragova sa predmeta izvršenja prekršaja koji su pronađeni i izuzeti sa lica mjesta", navodi se u saopštenju.

Protiv dva policijska službenika koja su planom Centra bezbjednosti Bijelo Polje bili raspoređeni na poziciji nadvožnjak Rakonje, podnesen je, kako je saopšteno,  predlog za pokretanje disciplinskog postupka zbog počinjene teže povrede službene dužnosti.

S druge strane, podsjetimo portal Kodex je na redakcijski mejl od policijskog izvora dobio foto i video materijal i informacije o identitetu počinioca djela. Prema tom izvoru, policija je napravila propust u istrazi ovog slučaja, prikrila dokaze i, kako se ispostavilo, propustila da spriječi incident i povredu ugleda države i njenih simbola i povredu prava na mirna okupljanja.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.