Nikolić: Srbi u Crnoj Gori nikada nisu bili ugroženi
Miloš Nikolić, Foto: DPS

Nikolić: Srbi u Crnoj Gori nikada nisu bili ugroženi

Ako je Aleksandar Vučić gledao intervju predsjednika Crne Gore, a nije mu ga neko zlonamjerno interpretirao, onda sigurno nije mogao da čuje da je Đukanović optužio Srbiju, a još manje srpski narod za “pećinski nacionalizam“, saopštio je Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Velikosrpski (pećinski) nacionalizam nema veze sa srpskim narodom, već sa nesrećnom zabludom političkih i intelektualnih elita, koje s vremena na vrijeme, pokreću priču o ugroženom interesu srpskog naroda širom regiona, kao i sa  višegodišnjim snom da svi Srbi treba da žive u istoj državi, što je davno propala ideja, čiji je pokušaj realizacije unesrećio bivšu Jugoslaviju", naveo je Nikolić.

Poručuje da srpski narod u Crnoj Gori nije ugrožen, niti je ikad bio.

Dodaje da su njegovi reprezenti sada u Vladi i u parlamentarnoj većini, a prije posljednjih izbora nalazili su se na čelu mnogih opština u Crnoj Gori. 

"Međutim, ako pod srpskim narodom Vučić podrazumijeva njihove samoproglašene predstavnike, okupljene oko Demokratskog fronta, možda je njihova želja za vlašću ugrožena, ali to nema nikakve veze ni sa DPS ni sa njenim predsjednikom, već sa onima koji su im krojili političku sudbinu a onda procijenili da im je upotrebna moć nestala", naglasio je Nikolić.

Zaključuje da "o tome koliko su predstavnici srpskog naroda ugroženi, možda najbolje svjedoči imovinski karton jednog od njih, u kojem je prijavio vlasništvo nad 100 nepokretnosti i 60 automobila, koje je tako ugrožen stekao u Crnoj Cori".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.