Huligani napali internat Bogoslovije, prijetili đacima, lomili inventar, pa zapalili vatru
Zgrada Cetinjske Bogoslovije

Perović pisao Sekuloviću

Huligani napali internat Bogoslovije, prijetili đacima, lomili inventar, pa zapalili vatru

Grupa od desetak huligana nasrnula je na zgradu internata Cetinjske Bogoslovije uzvikujući psovke i prijetnje i lomeći školski inventar.

Rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog protojerej-stavrofor Gojko Perović danas se, povodom noćašnjeg napada cetinjskih huligana na internat Bogoslovije, obratio ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću.

Perović u pismu ministru ističe da se nemili događaj desio u ranim jutarnjim satima (oko 2 ujutro) 15. aprila ispred zgrade internata Cetinjske bogoslovije u cetinjskom naselju Donje polje, kada je grupa od desetak huligana nasrnula na pomenutu zgradu, uzvikujući psovke i prijetnje i lomeći školski inventar.

"Pomenuti nasilnici su prijetili đacima, vrijeđali ih na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru. Zatim su se udaljili u pravcu hotela „Grand“ i centra grada uz povike da će ponovo doći narednih noći", navodi Perović.

Svi detalji ovog slučaja prijavljeni su kako je istakao on,  cetinjskoj policiji ujutro oko 10:20 časova.

"Dežurni profesor nije reagovao na način da momentalno pozove policiju, i to je vjerovatno njegov propust, mada s obzirom na okolnosti može biti razumljivo da je i sam čekao da ova neprijatnost prođe, vjerujući da će se završiti bez težih posljedica. Mi se Vama ne bismo obraćali da nije bilo ovih prijetnji o ponavljanju napada. Drugi razlog što Vam se obraćamo, i zbog čega ćemo o ovom pismu obavjestiti crnogorsku javnost jeste naša želja i poziv (naročito upućen cetinjskom građanstvu) da tenzije koje su nastale političkim i medijskim manipulacijama i konstantnim neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem SPC sa najviših državnih adresa, a usljed aktuelnih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori, ne bi smjele da negativno utiču na vladanje naše omladine i da kvare Bogom blagosloveni javni red i mir našeg prestonog grada. Uprava naše škole ne pamti da se ovakav napad na đake desio u posljednjih desetak godina, niti je od strane naših đaka, ili od strane njihovih vršnjaka sa Cetinja, bilo ikakvih povoda za tako nešto", naveo je Perović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.