Vučić: Beograd ima problem samo sa položajem Srba u Crnoj Gori, a ne sa njenom nezavisnošću
Aleksandar Vučić

Vučić: Beograd ima problem samo sa položajem Srba u Crnoj Gori, a ne sa njenom nezavisnošću

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je tvrdnje da Beograd ima problem sa nezavisnošću Crne Gore, ali je rekao da ima problem sa položajem srpskog naroda u toj zemlji, za koji je rekao da je "težak i užasan".

„Sa pažnjom sam gledao nastup Mila Đukanovića na državnoj televiziji i pitao sam se hoće li postojati jedan segment u kojem neće isključivo da se priča o Srbiji i posredno o meni i u kojem se srpski narod neće optuživati za pećinski nacionalizam. Trudio sam se da ga dočekam, ali nisam“, rekao je Vučić.

On je dodao da je očekivao da u Crnoj Gori postoji i neki veći problemi, poput otvaranja fabrika ili pitanja vakcinacije, ali da sada vidi da je za sve kriva Srbija.

Vučić je dodao da nema problem sa crnogorskom nezavisnošću, ali da ima sa položajem srpskog naroda.

„I upravo je to Đukanovićeva emisija dokazala. Potvrdila je sve ono što govorimo o teškoj poziciji, užasnoj poziciji srpskog naroda. Bolje od svih nas o tome je govorio on“, rekao je.

Vučić je rekao da Srbija želi najbolje odnose sa svima, ali da ne želi da ćuti o odnosu prema srpskom narodu.

„A što se tiče napada na Srbiju, samo neka nastave. Mi ćemo pričati o zajedničkom radu i budućnosti… Želimo najbolje odnose sa svima i ovih dana će premijerka Ana Brnabić obavijestiti premijera Zdravka Krivokapića o novoj tranši vakcina“, rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.