Za nastavak liječenja Dubljevića potrebno još 20.000 eura

Za nastavak liječenja Dubljevića potrebno još 20.000 eura

Za nastavak liječenja Dragutina Dubljevića potrebno je još 20.000 eura, navodi se u saopštenju njegove supruge Dragane Marinković Dubljević.

"Porodica nastavlja borbu za dalje finansiranje liječenja arhitekte Dragutina Dubljevića, koji je u decembru 2020. kao kovid pacijent, na respiratoru i u komi prebačen iz KBC Podgorica na dalje liječenje u bolnicu u Austriju. Ksenija i ja smo prošle sedmice posjetile Dragutina. Pružile smo mu psihološku podršku, vježbale sa njim i obnovili onaj divni osjećaj zajedništva koji samo porodica može da pruži. Ksenija je jako hrabra djevojčila iako ima samo devet godina. Svaki dan je preko dva sata sjedila zajedno sa svojim tatom, znajući da je to važno za njegova pluća, a ja sam ponosna na nju i iz tog razloga ovo i pričam i sve ovo radim. On je sada na manjem respiratoru i, prema mišljenju ljekara, ukoliko ne dođe do komplikacija, plan je da se do kraja mjeseca aprila skine sa respiratora. Nadamo se da će tako i biti. Mišići koji su potpuno atrofirali se polako, uz vježbu vraćaju", navodi se u saopštenju njegove supruge.

Sada je, dodaje, ključno da se Dragutin skine sa respiratora.

"Drugi dio problema i dalje jesu finansije. Faktura bolnice za april mjesec je 93.000 eura, koju moramo platiti do kraja ove sedmice. Potrebno nam je još 20.000 eura da bismo platili fakturu. Svjesna da ovaj javni apel za pomoć upućujem već treći put, nažalost, za sada nemam drugo rješenje. Zaista se nadam i institucionalnoj pomoći države, ali u ovom momentu moram platiti fakturu koja je stigla na naplatu", ističe se u saopštenju.

Pomoć je moguće uputiti na sljedeće načine:

Donatorski SMS: 1 na 14777 za sve tri mreže (Mtel, Telenor i Telekom). Cijena jedne poruke je 1 euro.

Žiro račun: 510-1809977317204-86 koji se vodi kod CKB (donacija za Dragutina Dubljevića) za uplate iz Crne Gore.

Devizni račun: 100 9363045 0000

IBAN: ME25510180997731720486

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.