Mugoša: Saga o tužilačkim zakonima se nastavlja

" Saga o tužilačkim zakonima se nastavlja. Ko je stvarni predlagač, ko je sa kim usaglašavao zakone i ko je koga konsultovao, kad se tekst zakona šalje u skupštinsku proceduru, hoće li biti javne rasprave...", pita poslanik SD Boris Mugoša.

On je u Tvitu naveo par podsjećanja na kako je kazao, (ne)ozbiljnost pregovorvladajuće većine.

"Potpredsjednik Vlade Abazović kazao je da je postignut dogovor oko tužilačkih zakona i da MISLI da su pronašli rješenje u skladu sa Venecijanskom komisijom. Lideri DF-a kažu da prihvataju “Dritanove zakone” o tužilaštvu, koji su redlozi Evropske komisije i Abazovića.

Premijer Krivokapić se nakon toga javlja i izražava zadovoljstvo činjenicom da je skupštinska većina uvidjela da je NJEGOV PREDLOG i predlog Vlade Crne Gore, kako da se riješi pitanje tužilačkih zakona, u najboljem interesu Crne Gore.

Demokrate ističu kako je predlagač tužilačkih zakona potpredsjednik Vlade i vjeruju da je Abazović prije predlaganja teksta Nacrta zakona konsultovao Evropsku komisiju, Venecijansku komisiju i druge međunarodne partnere koji prate stanje vladavine prava u Crnoj Gori.

Evo i najnovije... Iz kabineta potpredsjednika Vlade Abazovića je saopšteno da je Kancelarija Glavnog pregovarača dostavila Evropskoj komisiji nacrt izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu, sa prevodom na engleski jezik...", naveo je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.