Abazović: Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije
Dritan Abazović

Abazović: Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije

Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije u Crnoj Gori, kaže za N1 potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

„Razumijem da opozicija potencira teme koje nije mogla da završi u svom mandatu kako bi unijela razdor, a sa ciljem zaštite svog kapitala, ali to je morao da razumije i ministar pravde Vladimir Leposavić“, objašnjava Abazović.

On smatra da je ministar „napravio prekršaj“, a da je do premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića bilo „kako to vrijednovati i u kojoj mjeri“.

„On je donio odluku i sad treba da vidimo kakve će ta odluka imati implikacije ukupno na odraz političke većine“, rekao je Abazović.

Na pitanje iui Vlada Crne Gore zajednički stav po pitanju Srebrenice, kaže da ima to da svi moramo poštovati odluke međunarodnih sudova.

"I ne samo međunarodnih sudova nego i svih onih odluka koje su na direktan ili indirektan način imale veze sa našom zemljom, prošle kroz naše institucije…", kazao je on.

Abazović ističe da Crna Gora ima Deklaraciju o genocidu u Srebrenici i da moraju toga da se pridržavaju.

„To je nešto što je apsolutno stvar principa“, zaključio je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.