Tivat se promoviše na međunarodnom turističkom portalu za dobra putovanja
Foto: Screenshot

Tivat se promoviše na međunarodnom turističkom portalu za dobra putovanja

Tivat, ulaskom u Green Destinations, očekuju brojne pogodnosti, koje se između ostalog odnose i na globalno prepoznavanje kao turističke destinacije, saopšteno je iz Turističke organizacije Opštine Tivat.

Pored Green Destinations ili Quality Coast Awards sertifikovanja, zatim priznanja za dobre primjere prakse, tu je i besplatna povezanost sa globalnom turističkom zajednicom destinacija koje teže održivom turizmu.

"Gore navedeno omogućilo je da Tivat bude promovisan i na međunarodnom tržištu, kao trenutno jedina destinacija iz Crne Gore, kroz predstavljanje ponude na portalu Good Travel Guide (GTG). Riječ je o internet stranici putem koje se promovišu brojne turističke destinacije širom svijeta", navode iz TO Tivat.

Na portalu www.goodtravel.guide objedinjene su sve informacije o Tivtu. Pored reprezentativnog foto i video materijala – filmova o Tivatskim Solilima i Gradskoj muzici u produkciji Brand New Tivat, tu su i opšte informacije o gradu, kao i lokalne atrakcije, kultura i tradicija, priroda i zabava, preporuke TO Tivat itd. Ponudu Tivta, kao „zelene destinacije”, možete pogledati na sljedećem linku: https://goodtravel.guide/montenegro/tivat-green-holidays/.  Na ovoj stranici će se naći i promovisati i svi biznisi koji dobiju Good Travel Seal i Virus Aware Seal.

"GTG ima za cilj da pomogne putnicima u pronalaženju destinacija i pružalaca usluga koji rade na održivijoj turističkoj industriji. Hiljade „zelenih” putnika mjesečno pristupe web lokaciji tražeći mogućnosti za održivi turizam", navode iz TO Tivat.

Uređivački tim GTG-a ističe: „Posvećeni smo odgovornom turizmu jer smo zabrinuti da će turizam postajati sve neodrživiji. To šteti našoj planeti i naravno turističkim destinacijama. Stoga želimo motivisati turiste da promijene svoje neodrživo ponašanje kroz naš vodič o dobrim putovanjima. Veliki broj turista doprinosi klimatskoj krizi uništavajući najljepša mjesta na zemlji nedostatkom poštovanja. Iako turizam nikada neće biti u potpunosti održiv, turisti mogu postati odgovorniji. Određene destinacije i njihovi biznisi čine sve da poštuju svoju lokalnu zajednicu i svoje okruženje, kako bi destinacije učinili boljim mjestom za život i posjetu. Cilj nam je predstaviti te destinacije „zelenim turistima“ jer oni to zaslužuju.”

Iz TO Tivat ističu da je to ujedno jedan od vidova promocije Tivta na međunarodnom tržištu.

"Imajući u vidu da je posljednjih godina sve veće interesovanje turista za održivim destinacijama, a da je fokus na online promociji, ovo je jedan od načina da se Tivat što bolje i reprezentativnije predstavi potencijalnim posjetiocima iz raznih krajeva svijeta, budući da se na portalu Good Travel Guide nalazi rame uz rame sa ostalim, ne samo evropskim, već i svjetski poznatim i priznatim održivim destinacijama", saopšteno je.

Direktorica To Tivat Danica Banjević ističe da će TO Tivat nastaviti da ohrabruje i druge destinacije u Crnoj Gori da se priključe procesu i "da radimo na razmjeni znanja i iskustva kao što smo započeli na radionici „Zašto i kako” - https://travelmassive.com/events/2021/03/recovering-responsibly-why-and-how ".

"Održivi razvoj je zaista ono čemu trebamo svi da težimo jer vidimo da je i na strani globalnih trendova, potražnje na tržištu i na strani konkurencije sve veći fokus na ekološkim aspektima i očuvanju prirodnih resursa“, kazala je Banjević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.