Sa sastanka

Krivokapić razgovarao s ambasadorom Kraljevine Belgije

"Vlada čini sve da crnogorsko društvo postigne nultu toleranciju na korupciju i šovinizam"

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, ugostio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Belgije u Crnoj Gori, Konrada Adama.

Premijer Krivokapić iskazao je izuzetnu zahvalnost za sve što  Adam kao belgijski ambasador radi za Crnu Goru. Premijer je visokog zvaničnika informisao o reformsko – tranzicionim procesima koji se odvijaju u Crnoj Gori.

„Ovo je prelomni trenutak u istoriji Crne Gore. U toku je prva demokratska tranzicija nakon 75 godina“, rekao je Krivokapić.

Premijer je istakao da se pred aktualnom Vladom nalaze izazovi koji su veći i kompleksniji od onih sa kojima se suočavaju zrele evropske demokratije.

Predsjednik Vlade ambasadora je upoznao i sa zalaganjima Vlade da održi društvenu ravnotežu i da se ogradi od svih ekstremizama, koji bi doveli u pitanje stabilnost Crne Gore, kao i njene evropske vrijednosti i evroatlantski put.

„Vlada čini sve da crnogorsko društvo postigne nultu toleranciju na korupciju i šovinizam, a ne na toleranciju, dijalog i uvažavanje drugačijeg mišljenja“, rekao je Krivokapić.

Crnogorski premijer je ambasadoru Belgije predočio Vladinu ekonomsku viziju koja ima za cilj neophodnu diverzifikaciju privrede.

Krivokapić je istakao koja su to projektovana očekivanja od nastupajuće turističke sezone i kako ona može presudno da utiče na buduća zbivanja u crnogorskoj privredi.

Predsjednik Vlade je naglasio da su aktivirani svi raspoloživi društveni potencijali kako bi pandemija COVID-19 bila stavljena pod kontrolu, te da dinamika kojom se odvija vakcinacija građana Crne Gore uliva dodatni optimizam.

Zahvalivši na gostoprimstvu i srdačnosti, ambasador Adam kazao je da su demokratske promjene nešto što svakako Belgija kao iskreni evropski partner Crne Gore priželjkuje.

“Vaša Vlada ima ogromni potencijal, vidimo mogućnost da se stvari promijene nabolje. Želimo da ova Vlada nastavi da poštuje vrijednosti kojima smo mi privrženi. Želimo da se priključite EU što prije”, rekao je Adam.

Ambasador Adam iskazao je razumijevanje za probleme sa kojima se Crna Gora kao turistička destinacija suočava u vremenu pandemije COVID-19.

“Stojimo vam na raspolaganju. Razumijemo izazove sa kojim se suočavate, ali je neophodno u ovom trenutku fokusirati se na ekonomske probleme koji su posljedica pandemije COVID-19”, istakao je ambasador Adam.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.