Kordić: Moje prebivalište neupitno, glasala sam jedino u Herceg Novom
Simonida Kordić

"Ukoliko postoji greška tražiću da je isprave"

Kordić: Moje prebivalište neupitno, glasala sam jedino u Herceg Novom

Funkcionerka Demokratskog fronta Simonida Kordić kazala je da od 2002. nigdje drugo nije glasala osim u Herceg Novom i da će tražiti ispravku ukoliko se nekom greškom nalazi u bilo kojem registru prebivališta mimo crnogorskog.

Podsjetimo, ranije danas je izašao spisak od najmanje osam funkcionera vladajuće većine koji imaju imaju dvojno državljanstvo, i koji su upisani na dva biračka mjesta.

Ona je dodala da je uređivanje biračkih spiskova važno pitanje za valjano sprovođenje izbora i da će to Vlada valjano procesuirati.

“Ja sam do 2002. živjela i bila stalno nastanjena u Beogradu, od 2002. živim isključivo u Crnoj Gori, tu radim, tu su mi djeca išla u školu i od tada nikad i nigdje drugo osim ovdje nisam glasala”, rekla je Kordić, prenose Vijesti.

Ona je poručila da je njeno prebivalište neupitno.

“Ukoliko se nekom greškom, koja je po automatizmu morala biti ispravljena, vodim bilo gdje osim u Crnoj Gori, svakako ću tražiti da se to ispravi", kazala je Kordić.

Ona je istakla da se "ne može oteti utisku da se ovim pokušava skrenuti pažnja sa problema izbornog inžinjeringa Demokratske partije socijalista (DPS) zloupotrebom biračkog prava onih koji decenijama ne žive u Crnoj Gori, rade u drugim zemljma, tamo školuju djecu i ni na koji način svoj život ne vezuju za Crnu Goru gdje samo formalno imaju registrovano prebivalište”.

Podaci Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) pokazuju da je u birački spisak u Herceg Novom upisan 2.691 birač sa prebivalištem u drugoj državi, što predstavlja više od deset odsto biračkog tijela te opštine.

CeMI je 18. marta podnio zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) za pristup biračkom spisku, ali kako birački spisak za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom još nije zaključen, imali su uvid u podatke koji se odnose na prošlogodišnje parlamentarne izbore.

Projekt koordinator CeMI-ja Vladimir Simonović rekao agenciji MINA da je biračko pravo u Herceg Novom na parlamentarnim izborima imalo 25.507 birača, dok prema trenutno dostupnim podacima taj broj iznosi 25.502.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.