Koronavirusom inficirano 30 profesora i 62 đaka
Ilustracija

"U samoizolaciji 223 učenika i 40 profesora zbog sumnji da imaju kovid"

Koronavirusom inficirano 30 profesora i 62 đaka

U posljednje dvije sedmice od kada su otvorene obrazovne ustanove u 15 opština, virus korona je registrovan kod 62 učenika i 30 profesora osnovnih i srednjih škola, pokazuju podaci Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta.

Na sajtu kovid19.obrazovanje navodi se da su u osnovnim školama registrovana 23 oboljela đaka i 17 nastavnika, dok je u srednjem obrazovanju evidentirano 39 inficiranih učenika i 13 nastavnika.

Trenutno su u Crnoj Gori u samoizolaciji 223 učenika i 40 profesora zbog sumnji da imaju kovid 19.

Pošto je došlo do smanjenja broja zaraženih, iz Ministarstva prosvjete i Instituta za javno zdravlje već dvije sedmice razmatraju posetepeno otvaranje škola i vrtića.

Unicef i udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju tražili su da se škole uvijek posljednje zatvaraju, jer neodržavanje nastave šteti prvo učenicima sa razvojnim smetnjama, pa onda i svim đacima.

Iz Ministarstva prosvjete je prije nekoliko dana saopšteno da su otvorene javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove u 15 opština, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kazali su da će škole od ponedjeljka raditi u: Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Budvi, Tuzima, Rožajama, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju i Cetinju.

"U Danilovgradu, Mojkovcu, Podgorici, Šavniku, Pljevljima, Andrijevici, Kolašinu, Nikšiću i Beranama Javne i privatne predškolske ustanove neće raditi", dodali su u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.