Stručnjaci EMA u Moskvi zbog evaulacije vakcine Sputnjik V
Ilustracija

Stručnjaci EMA u Moskvi zbog evaulacije vakcine Sputnjik V

Stručnjaci Evropske agencije za ljekove (EMA) borave u Moskvi zbog evaluacije vakcine Sputnjik V protiv covida-19, izvijestili su u ponedeljak ruski mediji.

Predstavnici evropskog regulatora sa sjedištem u Amsterdamu, koji je početkom marta pokrenuo postupak analize ruske vakcine, do sada su posjetili dvije kninike u Moskvi u kojima su boravili pacijenti tokom ključne treće faze kliničkih ispitivanja.

Stručnjaci EMA su razgovarali s medicinskim osobljem dveju klinika, javlja novinska agencija Interfax pozivajući se na neimenovane izvore.

Navodno se planiraju i obilasci proizvodnih pogona, dodaje agencija.

Posjeta Rusiji stručnjaka EMA dio je postupka analize i ocjene efikasnosti vakcine Sputnjik V.

U okviru postupka analiziraju se rezultati kliničkih ispitivanja, bez obzira na to što svi podaci još uvjek nisu dostupni, a nije podnijet ni zahtjev da bude odobrena.

Za sada nije jasno koliko bi cijeli postupak mogao trajati.

Iako EMA još uvek nije dala zeleno svijetlo za Sputnjik V, Mađarska je tu vakcinu odobrila po kratkom postupku, a više zemalja EU pokazalo je interes za postizanje dogovora s Rusijom o nabavci te vakcine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.