Građani protestuju širom Crne Gore: Strožije kazne i javni registar zlostavljača
Foto: Mina

Građani protestuju širom Crne Gore: Strožije kazne i javni registar zlostavljača

U više crnogorskih gradova organizovani su protesti građana, nakon što je prije nekoliko dana u Podgorici obljubljena devetogodišnja djevojčica.

Na Trgu Nezavisnosti u Podgorici okupilo se nekoliko stotina građana kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog blage kaznene politike koja je predviđena u slučajevima seksualnog zlostavljana djece.

Okupljeni su donijeli igračke i ostavili poruke “Tražimo javni registar zlostavljača”, “Silovanje=Zločin, Najoštrije kazne za silovatelje”.

Oni zahtijevaju strože kazne kao i javni registar zlostavljača.

Protesti građana organizovani su nekoliko crnogorskih gradova nakon što je prije nekoliko dana u Podgorici obljubljena devetogodišnja djevojčica.

Kristina Mihailović iz Udruženja Roditelji kazala je ranije danas u Bojama jutra na Televiziji Vijesti da će okupljanja građana biti organizovana u Podgorici, Nikšiću, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Budvi, Baru i na Cetinju.

Mihailović je rekla da u Crnoj Gori postoji neka vrsta registra osoba osuđenih za krivična djela protiv polne slobode učinjenih nad djecom.

“Mi smo sa Ministarstvom pravde dogovarali da se oformi registar. Tu ima dosta neriješenih pritanja, kako da bude organizovan, ko može da mu pristupi, da li da bude javan”, rekla je Mihailović.

Ona je poručila da registar treba unaprijediti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.