Albanac sa Interpolove potjernice uhapšen na Božaju, u Španiji osuđen na osam godina i devet mjeseci
Ilustracija

Albanac sa Interpolove potjernice uhapšen na Božaju, u Španiji osuđen na osam godina i devet mjeseci

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju su zajedno sa pripadnicima Sektora granične policije, na ulazu u Crnu Goru, lišili slobode osobu koje potražuje NCB Interpol Madrid.

Iz Uprave policije su naveli da je zajednička aktivnost pripadnika navedenih sektora rezultirala hapšenjem Antona Gjinaja (55) državljanina Republike Albanije na graničnom prelazu Božaj.

"Na osnovu operativnih saznanja, a kasnijom provjerom i potvrdom identiteta, utvrđeno je da se ova osoba potražuje pod drugim identitetom od strane NCB Interpol-a Madrid, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od osam godina i devet mjeseci zbog krivičnog djela trgovina narkoticima", kazali su iz UP-a.

Pojašnjavaju da je Anton Gjinaj član kriminalne organizacije, koju je tokom 2006. godine organizovao i kroz nju koordinirao uvoz, sladištenje i dalju prodaju 50 kilograma heroina na teritoriji Španije, u oblastima oko gradova Mursije i Alikantea.

Ovom licu je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.