Crnogorska Anadrijevica: Kolona duga nekoliko kilometara pokazala kako se voli i brani svoja zemlja

Crnogorska Anadrijevica: Kolona duga nekoliko kilometara pokazala kako se voli i brani svoja zemlja

Obgrljeni crvenim barjacima, mladi Andrijevice kolonu, kako kažu, ljubavi počeli su sa Crvenih prla. Puni energije i naklonosti prema svojoj zemlji, jasnu poruku poslali su ove, ali i svake naredne nedjelje, da Crnogorci ne ljube lance.

WhatsAppImage20210412at35215PM

"Tamo, đe je sve počelo: 17.jul 1941.,Crvena prla, Trešnjevo, Andrijevica. Opštenarodni ustanak u srezu Andrijevačkom, prvi oslobođeni grad u Evropi. Naši preci ostavili su nam obavezu da sve nove generacije čuvaju ideologiju antifašističke Andrijevice. Svaki kamen, svaka ulica, svaki Crnogorac u našem gradu ponosno će nositi istoriju naših predaka, a mi pisati novu za našu đecu...jer Crnogorci ne ljube lance.

Kako u prošlosti, tako i danas... Omladina Andrijevice svoju istoriju piše sa istog mjesta. Jedan je od najmanjih gradova, a ako bismo ga mjerili ljubavlju prema svojoj zemlji, bio bi među najvećim na svijetu. Kolona duga nekoliko kilometara pokazala je kako se voli i brani svoja zemlja.  Obgrljeni crvenim barjacima, kolonu ljubavi počeli su sa Crvenih prla.  Puni energije i naklonosti prema svojoj zemlji, jasnu poruku šalju ove, ali i svake naredne neđelje, da Crnogorci ne ljube lance", navode iz organizacije Crnogorska Andrijevica koja je u toj opštini organizuje patriotske kolone.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.