Policijska brutalnost u Mostaru: Pripadnici policije pretukli mladića koji je prekršio policijski čas (VIDEO)
Foto: Screenshot, Youtube

Policijska brutalnost u Mostaru: Pripadnici policije pretukli mladića koji je prekršio policijski čas (VIDEO)

Na internetu je osvanula snimka policijske brutalnosti u Mostaru. Naime, kako je objavio portal Pogled.ba, dva policajca su brutalno napala mladića koji je, kako je potvrdio u pismu redakciji, prekršio mjere zabrane kretanja, ali da nije zaslužio ovakav tretman.

Kaže kako su ga nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje, odveli u policijsku stanicu nakon čega su ga, uz prekršajni nalog, pustili.

Tokom noći mu je pozlio pa je primljen u bolnicu gdje su mu konstatovane povrede.

''Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo kući, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar gdje su mu utvrđene povrede'', navodi se u poruci upućenoj novinarima.

Za sada nema službenih informacija o ovome djelu, no bilo kako bilo, za ovakvu brutalnost, nema opravdanja. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.