Danka na korak od ostvarenja snova, kroz suze izrazila zahvalnost domovini
Foto: USA Today

Danka na korak od ostvarenja snova, kroz suze izrazila zahvalnost domovini

Danka Kovinić ni u trećem pokušaju nije uspjela da stigne do prve WTA titule. U finalu turnira u Čarlstonu poražena je od Veronike Kudermetove iz Rusije sa 6:4, 6:2.

I pored poraza u finalu, Danka nema razloga za tugovanje, naprotiv. Od ponedeljka je očekuje napredak na WTA listi od tridesetak pozicija, biće blizu 60. mjesta, a samim tim i jako blizu plasmana na Olimpijske igre u Japanu. Ukoliko Danka nastavi da igra kao što je to radila u Čarlstonu dilema oko mjesta u Tokiju, kao i daljeg napretka na WTA listi neće biti.

Najbolja teniserka Crne Gore nije dobro počela veliko finale. Odmah na startu je dozvolila brejk, Ruskinja je povela sa 2:0, ali djevojka iz Herceg Novog nije klonula duhom, naprotiv. Uspjela je da podigne nivo igre, uspjela je da vrati brejk, da stigne do 2:2.

Uslijedio je rat nerava. Na semaforu je pisalo 3:3, a Danka Kovinić je zatim sopstvenim greškama dozvolila Kudermetovoj da stigne do novog brejka. Ruskinja je sačuvala svoj servis pa je pobjegla na 5:3.

Danka je morala da smanji broj neiznuđenih grešaka kako bi ostala u igri za osvajanje prvog seta. Iako je nastavila sa oscilacijama, uspjela je da spasi dvije set lopte, a zatim i da smanji na 4:5.

Kudermetova je servirala za osvajanje prvog seta i uspjela je u tome – 6:4. Imala je Danka priliku da stigne do brejka, ali je ponovo napravila tri neiznuđene greške u jako važnim momentima.

Kovinićeva je servirala na startu drugog seta, uspjela je da stigne do vođstva, pokazala je da nije klonula duhom posle gubitka prvog seta, ali je Kudermetova igrala odlično. Uz grešku linijskih sudija, uspjela je u petom gemu da iskoristi treću brejk loptu i povede sa 3:2, a nedugo zatim i sa 4:2. Danka se borila, ali je i grešila, pa je Ruskinja posle novog brejka stigla do 5:2, a zatim i do pobjede.

Danka nije uspjela da suzdrži emocije i zamolila je organizatore da se obrati na crnogorskom jeziku.

Kroz suze je pokazala koliko joj znači i podrška, a koliko joj je i žao što nije osvojila prvi trofej.

“Želim da se zahvalim svima u Crnoj Gori na podršci i enegiji koja se osjećala i ovdje u Americi. Nisam uspjela danas da osvojim trofej, ali nadam se da će biti još prilika za to”, kazala je Danka.

Veronika Kudermetova koja je prije turnira u Čarsltonu bila 38. na WTA listi, stigla je do prvog trofeja u karijeri, a Veroniku kao i Danku očekuje značajan napredak na WTA listi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.