Real Madrid sa minimalnom prednošću pobijedio Barselonu u najboljem El Klasiku u posljednjih nekoliko godina
Karim Benzema pogodio za vodstvo Real Madrida, Foto: Reuters

Real Madrid sa minimalnom prednošću pobijedio Barselonu u najboljem El Klasiku u posljednjih nekoliko godina

Sjajan El Klasiko priredili su nam fudbaleri Real Madrida i Barselone u subotu uveče na stadionu Alfredo di Stefano. Na kraju - pobjeda Reala 2:1.

Možda i jedan od najboljih derbija u poslednje vrijeme odigrala su dva velikana španskog fudbala.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku Reala koji je postigao dva odlična gola.

Poveli su domaći nakon samo 13 minuta igre preko Karima Benzeme koji je postigao sjajan gol petom na dodavanje Lukasa Vaskeza.

U 26. minutu već je bilo 2:0. Sjajno je šutirao Toni Kros, lopta je na putu ka mreži pogodila Desta i Albu, ali gol se piše Krosu.

Mogli su domaći i do trećeg gola, lopta se odbila Valverdeu koji je pokušao sa ivice šesnaersterca, ali je Ter Štegen majstorski intervenisao.

Najbolje prilike u prvom dijelu meča Barselona je imala u posljednjih nekoliko minuta poluvremena. Lionel Mesi je u prvom minutu nadoknade iz kornera pogodio stativu, da bi samo dva minuta kasnije u gužvi u petercu pogodio Kurtou.

Drugo poluvrijeme igralo se u potpuno drugačijim uslovima, padala je izuzetno jaka kiša, ali kvalitet meča nije opadao.

Posle tačno sat vremena gosti dolaze do gola. Oskar Mingeza ostao je zaboravljen ispred gola i sjajno se snašao da šutira pa je tako smanjio na 2:1.

Nizali su se pokušaji i do kraja meča, ali bilo je veoma teško i jednima i drugima da kontrolišu loptu. Ostalo je na tri gola koja smo vidjeli u prvih sat vremena igre.

Finiš meča obilježio je Kazemiro koji je u samo dva minuta dobio dva žuta kartona što će vjerovatno biti veći problem Zidanu za naredne mečeve nego što je bio u nekoliko minuta nadoknade u El Klasiku koji je završen tako što je Barselona pogodila prečku bukvalno nekoliko sekundi prije posljednjeg zvižduka sudije.

Real Madrid sada je izbio na prvo mjesto na tabeli sa istim brojem bodova kao Atletiko (66), ali sa utakmicom više. Barselona je treća sa bodom manje.

Real u sledećem kolu, nakon gostovanja Liverpulu u Ligi šampiona, gostuje Hetafeu 18. aprila. Barselona gostuje Hetefeu 22. aprila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.