Šehović: Vlada odbila povoljniji model plaćanja PDV za preduzeća, očekujemo podršku poslanika
Damir Šehović, Foto: Socijaldemokrate

Šehović: Vlada odbila povoljniji model plaćanja PDV za preduzeća, očekujemo podršku poslanika

Vlada Crne Gore je bez jasnog obrazloženja odbila dopune Zakona o PDV-u koje je SD predložio, koje su davale mogućnost preduzećima koja to žele, a čiji godišnji promet nije veći od 2 miliona eura, da pređu na povoljniji način oporezivanja, koji znači plaćanje PDV po naplaćenoj a ne izdatoj fakturi, saopštio je Damir Šehović potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Očigledno da širenje talasa nelikvidnosti, 19 hiljada blokiranih računa i 770 miliona eura duga nastalog po tom osnovu, nijesu bili dovoljni razlozi za prihvatanje pravednijeg modela koji je inače uobičajena evropska i regionalna praksa, a koji bi pomogao svima koji imaju problem sa likvidnošću, te neredovnim, odgođenim ili neizvršenim plaćanjima", saopštio je Šehović.

Dodaje da će nezavisno od negativnog stava Vlade, SD predložiti da se dopune zakona o PDV-u nađu u dnevnom redu prve naredne sjednice Skupštine, uz očekivanje da će zbog brojnih benefita i povoljnosti koje sadrži povoljniji model plaćanja PDV-a nakon a ne prije naplate potraživanja, dobiti podršku poslanika.

"Ovo je pitanje struke, a ne politike. Zato, uostalom, pored SDa- i asocijacije koje okupljaju privrednike s pravom insistiraju na ovom predlogu", zaključio je Šehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.