Direktori razriješeni zbog kršenja Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju

Direktori razriješeni zbog kršenja Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta razriješilo je dužnosti direktorku JU Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić" Zoju Đurović i direktora Srednje stručne škole „Sergije Stanić" Darka Vukčevića, a na osnovu člana 83 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju.

Naime, uvidom u dokumentaciju dostavljenu od strane navedenih ustanova, te uvidom u Informacioni sistem crnogorskog obrazovanja (MEIS), utvrđeno je da su se stekli zakonom predviđeni uslovi za razrješenje direktora zbog kršenja odredbi Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju - saopšteno je iz tog resora.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, postupa i postupaće, poručuju, u skladu sa zakonom.

"U tom smislu, preduzimaćemo sve neophodne zakonske mjere, kako bismo, u okviru svoje nadležnosti, sankcionisali bilo koji vid neprofesionalnog i nedoličnog ponašanja, dajući doprinos očuvanju integriteta svakog pojedinca, razvoju i unapređenju ljudskih prava, pravne države i društva u kojem će se njegovati i baštiniti vrijednosti koje su temelj svakog demokratskog društvaske mjere, kako bismo, u okviru svoje nadležnosti, sankcionisali bilo koji vid neprofesionalnog i nedoličnog ponašanja, dajući doprinos očuvanju integriteta svakog pojedinca, razvoju i unapređenju ljudskih prava, pravne države i društva u kojem će se njegovati i baštiniti vrijednosti koje su temelj svakog demokratskog društva", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.