I danas blokada puta Podgorica-Nikšić u Bogetićima

I danas blokada puta Podgorica-Nikšić u Bogetićima

Nakon što su prethodna dva dana blokirali magistralni put Nikšić – Podgorica, u mjestu Bogetići, grupa građana predvođena Patriotsko-komitskim savezom (PKS) uradila je to i danas.

Blokada puta, kako su juče kazali, planirana je do 16 časova, a prolazak će biti omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom i bolesnim osobama, prenosi Onogošt.

Inicijalni odbor slobodnih građana najavio je radikalizaciju protesta ukoliko Vlada u naredna dva dana ne ispuni njihova tri zahtjeva. Glavni je da se odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom u potpunosti odbaci, ili da se donese uz učešće poslanika suverenističkog bloka i predstavnike svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori.

Zahtjevi podnijeti Vladi:

- Da se sporna Odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom u potpunosti odbaci ili da se ista donese uz učešće poslanika suverenističkog bloka u Skupštini Crne Gore i posebno, uz učešće predstavnika svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori. Ukoliko oni budu zadovoljni postignutim rješenjima – ista će, kađu, biti prihvatljiva i za njih.

- Da se hitno procesuira vozač službenog vozila PG CG 301 koji je juče, pokupivši dvojicu njihovih prijatelja na haubu, pokušao da ih ubije. Da se saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih tablica, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio.

-Da se premijer Zdravko Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojima je juče prijetio. Ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune u naredna tri dana, do 12. aprila, poručuju da će opravdani građanski protest radikalizovati.

U četvrtak policija je zaustavila patriotsku kolonu koja je krenula iz Nikšića na protest ispred Vlade povodom moguće izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjena Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Podsjećamo, na snazi je zabrana međugradskog sobraćaja zbog sprječavanja širenja epidemije korona virusa, kao i zabrana okupljanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.