Đurović saopštila da je smijenjena sa mjesta direktorice Muzičke škole
Đurović

Đurović saopštila da je smijenjena sa mjesta direktorice Muzičke škole

Direktorica podgoričke Muzičke škole "Vasa Pavić" Zoja Đurović saopštila je da je odlukom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta smijenjena sa te pozicije.

U obrazloženju te odluke koju je, kako kaže, dobila putem mejla, navodi se da su razlog smjene administrativni propusti, koji su vjerovatno nastali tokom mjeseci pandemije.

Tim povodom Đurović se obratila javnosti, a njeno pismo prenosimo u cjelosti:

"Poštovani svi,

Na ovaj način koristim priliku da objavim da sam, pri samom kraju svog četvorogodišnjeg mandata direktora Umjetničke škole za muziku i balet " Vasa Pavić" u Podgorici, jučerašnjom odlukom Ministarstva prosvjete, dobijenom putem mejla, smijenjena s tog mjesta, zbog nekih administrativnih propusta, koji su vjerovatno nastali (a sve je još u fazi pregleda) tokom mjeseci pandemije. Naravno, i takve stvari se mogu desiti u sistemima od 1400 đaka i 145 profesora. Kako god bilo, moram reći sljedeće:

Veoma sam ponosna na sve što smo moj tim i ja (prije svega dvije sjajne pomoćnice direktora, a odmah zatim pedagogica i pravnica) uradile za ove 4 godine. Hvala im na svim silnim prekovremeno provedenim satima u školi, posebno pomoćnicama, koje su, zajedno sa mnom ostajale i do poslije ponoći u kancelariji da bismo završavali školske poslove, jer, škola je živi organizam, koji zahtijeva stalni nadzor nad svime, a pogotovo muzička, kojoj je najveći procenat nastave individualnog tipa - profesor-učenik.

Za sav taj rad, od inspekcija od strane resornog ministarstva dobili smo visoke ocjene, a od Centra za stručno obrazovanje, uz ocjenu ' izvrstan ', i pohvalu da imamo jednu od najsređenijih administracija.

Upravo zato i jesam ponosna, jer se taj trud isplatio.

Kao dosadašnji direktor, zahvaljujem se kolektivu, koji je, od prvog dana mog dolaska na ovo odgovorno mjesto, bio korektan, odgovarao na postavljene obaveze, mnogo novih zadataka, administrativnih, koje nije uvijek bilo lako završiti, a koje su nama, ipak , kreativcima i umjetnicima, oduzimale puno vremena, ali, nekako smo se svi zajedno učili novinama i navikavali se na njih.

Hvala profesorima i đacima na svakoj osvojenoj nagradi, koje su doprinosile daljnjoj promociji Škole.

Hvala svim kolegama koje su se našle da pomognu pri ostvarivanju mnogih projekata koje je škola imala i sa uspjehom završavala.

Hvala svima, đacima i profesorima, koji su veoma brzo uspjeli da osvoje i usvoje sve što je bilo potrebno na početku pandemije, kad smo svi ušli u novi način nastave - online.

Zahvaljujem i higijeničarkama koje su moje, nekad i stroge zahtjeve u želji da škola mirom miriše, da izgleda kao pravi Hram muzike, ispunjavale koliko su najbolje umjele i mogle.

A ja se vraćam svojoj prvobitnoj ljubavi, a to je učionica, hor i đaci. Za to sam se spremala i učila cijelog života. Radujem se tome, to mi je i nedostajalo, pored svih obaveza novog četvorogodišnjeg iskustva koje sam imala, a koje me naučilo mnogim stvarima, prioritetima i vrijednostima, jer, čovjek koji to želi, uči dok je živ.

Neko će se ovome poradovati, neko neće, ja sam, svakako, ponosna na svoj dugogodišnji doprinos Školi.

Svako dobro svakom od vas.".

Podjetimo, Đurović je prethodnih dana bila kritikovana jer je na Fejsbuku poručila osobama koje su tokom ratnih dešavanja doselile u Crnu Goru, a koje su, kako smatra, "zloupotrijebile gostoprimstvo", da se "polako pakuju".Ona je objavu uklonila te kazala da je reagovala na grube uvrede jednog od korisnika koji ju je, kako je kazala, tjerao iz sopstvene države, ali i na najvulgarniji način uvrijedio njene pokojne roditelje. Objava je osuđena na društvenim mrežama i od resornog ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.