Podgoričanin uhapšen na granici sa BIH, prevozio 260 kg droge
Foto: Uprava policije

Podgoričanin uhapšen na granici sa BIH, prevozio 260 kg droge

Podgoričanin B.G (37) uhapšen je na graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša nakon što je kod njega, u bunkeru kamiona kojim je upravljao, pronađeno 260 kg droge.

Kako je saopštila Uprava policije, na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša sinoć je realizovana policijska akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala, sprovođena u periodu od više mjeseci kroz razmjenu podataka sa međunarodnim partnerima, u cilju presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

U akciji su učestvovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra bezbjednosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina Crne Gore - Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu.

Na graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo „Volvo“ kojim je upravljao B.G. (37) iz Podgorice.

"Detaljnim pregledom kamiona, u posebno izradjenom „bunkeru“ u priključnom vozilu, pronađeno je i oduzeto oko 260 kilograma kilograma opojne droge marihuana, koja je bila upakovana u 45 većih pakovanja. U kamionu nije bilo legalne robe namjenjene za izvoz, već je kao prazan trebao da napusti teritoriju Crne Gore", navodi se u saopštenju.

8BC12F4DDA7B48A195E9F52B4B390FA2

Foto: Uprava policije

Kriminalistička obrada koju je policija sprovela upućuje na sumnju da je opojna droga bila namijenjena daljem krijumčarenju ka jednoj od zemalja Zapadne Evrope.

"O ovom događaju je odmah obaviješten nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.G. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kažu iz UP.

Odsjek za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala u kontinuitetu, kako se navodi, sprovodi akcije na presijecanju krijumčarskih kanala koji vode preko teritorije Crne Gore ka zemljama regiona i Zapadne Evrope, kojima je, samo u toku 2020. godine, spriječeno krijumčarenje više od 2 i po tone opojne droge marihuana i 12 kilograma opojne droge heroin, dok je od početka ove godine, u četiri policijske akcije zaplijenjeno više od 1 tone opojne droge marihuana.

Akcije se realizuju u saradnji sa partnerskim službama, kao što je Uprava carina Crne Gore, i srodnim službama na međunarodnom nivou.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.