Seksualni predator sa ženskog profila vrbuje dječake, na meti i nekoliko mališana iz Crne Gore

Seksualni predator sa ženskog profila vrbuje dječake, na meti i nekoliko mališana iz Crne Gore

Milena Rekić ime je iza kojeg se na društvenim mrežava skriva seksualni predator, čiji pravi identitet ni nakon više godina još nijesu utvrdile policije iz regiona. Krajem marta, među njegovim žrtvama na Instagramu našlo se i više dječaka iz Crne Gore, objavio je portal Roditelji.

Nakon saznanja da nepoznata starija ženska osoba šalje poruke njenom desetogodišnjem djetetu, Podgoričanka Milena Ivanović je preuzela stvar u svoje ruke, nastavila prepisku sa predatorom, a potom sve to i prijavila podgoričkoj policiji. Tamo, nažalost, nije dobila potvrdu da znaju za ovu osobu, niti da je do sada bilo prijava protiv nje. Informacije o tome našla je na internetu, otkrivši da mediji iz Srbije već godinama pišu o muškarcu, koji pod okriljem profila Milena Rekić, vreba dječake na društvenim mrežama.

Njegove žrtve su, kako je objavljeno na FB grupi Stop pedofiliji, dječaci starosti od 10 do 14 godina, a na društvenim mrežama ima desetak profila sa istim fotografijama srednjovječne ženske osobe. Među prijateljima Milene Rekić su uglavnom dječaci, a u opisu profila navodi i da ima djecu.

“Moje dijete od nedavno ima profil na Instagramu, radi komunikacije sa članovima porodice. Kada mi je sin saopštio da mu neka žena piše ej, ej odmah sam posumnjala o čemu je riječ. Nastavila sam da komuniciram sa njom kao desetogodišnjak. Nakon što je reagujući na objavljenu sliku mog dječaka napisala lep si, u prepisci mi je otkrila da živi u naselju Murtovina, Zlatica. Ispitivala ga je da li šeta, da li bi došao u Masline. U jednom trenutku je napisala da je napaljena. Ispitivala je za godine, otkrila da navodno ona ima 47 i da je razvedena, tražila da slikam patike kako bi se uvjerila da se dopisuje sa djetetom. Zauzvrat od nje smo dobili fotografiju, ali se odmah moglo zaključiti da je iz nekog albuma”, priča Milena.

Prema njenim riječima, sa profila Milene Rekić stiglo je i pitanja da li je u pubertetu.

Iako je od samog početka znala da je riječ o predatoru, potvrdu za to dobila je nakon što je vidjela niz objava u grupi Stop pedofiliji i u medijima iz regiona.

U istom periodu, “susret” sa Milenom Rekić na društvenim mrežama je imao i bratanić Milene Ivanović, pa su ona i njena snaha 31. marta otišle u policiju da to prijave.

Nakon što su dale izjavu i podnijele prijavu protiv predatora, rečeno im je da će biti obaviještene o daljim radnjama i saznanjima policije.

“To se do danas nije desilo. U policiji su me pitali i koji je razlog moje prijave, a upitana sam i zašto jednostavno nijesam blokirala taj profil. Kazala sam im da mi je motiv prvenstveno da se otkrije predator, ali i da zaštitimo svu djecu, čiji roditelji možda ne znaju sa kim se trenutno dopisuju njihovi mališani. Možda će ovo naše iskustvo skrenuti pažnju roditeljima da obrate pažnje na aktivnosti svoje djece na internetu i da ih zaštite”, ističe Ivanović.

O sličnom iskustvu sa istom osobom svjedočila je u januaru prošle godine majka jednog dvanaestogodišnjaka iz Požege.

Prema pisanju lista Alo, i ona je tada obavijestila policiju i FB grupu Stop pedofiliji, iz koje su joj objasnili da je to najduže prisutan predator u regionu.

“Izvitoperena ličnost ovog predatora uživjela se u ulogu majke troje djece pa koristi fotografije majke žene sa djecom i slično. Brzo gasi profile i otvara nove, da bi izbjegao otkrivanje svoje IP adrese”, upozorili su tada iz ove organizacije.

Roditelji.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.