Uputili zahtjeve Vladi, zatražili da se Krivokapić javno izvini građanima kojima je prijetio
Foto: Pobjeda

Ispunjenje zahtjeva ili radikalizacija protesta

Uputili zahtjeve Vladi, zatražili da se Krivokapić javno izvini građanima kojima je prijetio

Grupa građana koja je blokirala put Nikšić – Podgorica uputila je zahtjeve Vladi i premijeru Zdravku Krivokapiću i poručila da će radikalizovati proteste ukoliko u naredna tri dana ne dobiju odgovor.

Saobraćaj na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u mjestu Bogetići, ponovo je uspostavljen oko 16 sati. Inicijativni odbor slobodnih građana najavio je da će i naredna tri dana blokirati magistralni put od 12 do 16 časova, omogućavajući prolazak jednom kolovoznom trakom vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom, bolesnim osobama.

U saopštenju koje potpisuje inicijativni odbor slobodnih građana Crne Gore, navodi se da su saobraćajnice blokirali zbog “podmukle i perfidne igre nove Vlade”.

Oni su od Vlade zatražili da odbaci Odluku o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom ili da se donese uz učešće poslanika suverenističkog bloka i predstavnike svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori.

“Da se hitno procesuira vozač službenog vozila PG CG 301 koji je juče, pokupivši dvojicu naših prijatelja na haubu, pokušao da ih ubije”, navodi se u zahtjevu.

Građani su tražili da se saopšti ko je bio u vozilu, tačnije koju štićena ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio, prenosi portal Antena M.

Zahtijevaju i da se Krivokapić javno izvini građanima kojima je, kako kažu, u četvrtak prijetio.

Građani su najavili da će, ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune u naredna tri dana, radikalizovati proteste.

Kazali su da su juče blokirali juče saobraćajnice širom Crne Gore u znak “protesta zbog podmukle i perfidne igre nove Vlade Crne Gore, da kroz izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjenama Zakona o registru boravista i prebivališta, omogući da 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, dobije brzo crnogorsko državljanstvo i da, po Ustavu, automatski budu upisani i u Birački spisak kako bi oni, a ne mi odlučivali o sudbini Crne Gore”.

“Namjera je dalja vlasti, da novopridošli državljani sjutra odluče o nekom novom referendumu o nezavisnosti i tako zacimentiraju Crnu Goru kao dio srpskog svet ili još gore, ponovo pripoje Srbiji. Vlada je juče povukla spornu Odluku, ali samo sa dnevnog reda, i prebacila je zakonodavnoj komisiji, ponovo varajući građane da će o istoj odlučivati Skupština, koja nikad ne odlučuje o odlukama, več isključivo o Zakonima. Uz to premijer Krivokapić je javno saopštio da će Odluka biti usvojena, na “dobrobit građana”, ne precizirajući kojih, jer nama ta dobrobit ne treba. Uz to, nam je zaprijetio da ćemo platiti suze njegove kćerke i da ćemo brzo vidjeti kako zakon i red funkcioniše”, poručuju iz Inicijativnog odbora slobodnih građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.