Ministarstvo: Đurović na sramotan i neprikladan način uvrijedila jedan dio stanovnika naše zemlje
Zoja Đurović

Ministarstvo: Đurović na sramotan i neprikladan način uvrijedila jedan dio stanovnika naše zemlje

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta osudilo je izjavu direktorice podgoričke Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić”, Zoje Đurović, koja je Fejsbuku poručila osobama koje su tokom ratnih dešavanja izbjegle u Crnu Goru da se "polako pakuju".

"Građani i građanke Crne Gore su ovih dana bili svjedoci kontaminacije javnog prostora šovinizmom, netolerancijom i eklatantnim primjerima govora mržnje. U tom smislu, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, uvažavajući prava svakog pojedinca i težeći otvorenom i tolerantnom društvu, najoštrije osuđuje poražavajuće ispade direktorice podgoričke Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić”, Zoje Đurović, koja je na sramotan i neprikladan način uvrijedila jedan dio stanovnika naše zemlje", saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se dodaje u saopštenju, stav Ministarstva o krajnje neprimjerenim istupima ovog tipa za 21. vijek i jedno civilizovano društvo, od ranije je jasan i poznat javnosti.

"Međutim, smatramo da je još jednom neophodno poslati poruku da zaprepašćujući diskurs nejednakosti, diskriminacije, ksenofobije, i svih ostalih vidova netrpeljivosti, ne smije i neće biti tolerisan.

Samo društvo u kome je svako dobrodošao, bez obzira na međusobne razlike, treba da bude vrijednost kojoj težimo", poručuju iz Ministarstva.

U nastavku pročitajte objavu Đurović:

169819301101612133698774686734283255369434076n

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.