Bolnica NK: Za 24 sata troje preminulo, pacijenti primljeni prije mjesec još nisu otpušteni
ilustracija

Bolnica NK: Za 24 sata troje preminulo, pacijenti primljeni prije mjesec još nisu otpušteni

U posljednjih desetak Nikšić bilježi značajan pad broja novozaraženih korona virusom, što se odražava i na rad Doma zdravlja i Opšte bolnice Nikšić, saopštio je vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanova Marko Mitrović. On je rekao da su u posljednja 24 sata imali tri smrtna slučaja.

Pad broj novoinficiranih, prema riječima Mitrovića, znači i manji broj posjeta pacijenata kovid ambulanti. On, međutim, upozorava da su bolnički kapaciteti i dalje značajno popunjeni.

"Taj dio kovid zone nije relaksiran ovim padom, razlog tome je što pacijenti koji su primljeni prije mjesec dana još nijesu opušteni jer se radi o snažnom epidemijskom talasu s težim kliničkim slikama pacijenata", rekao je Mitrović.

Takvi pacijenti koji uglavnom imaju pridružene bolesti, pojašanjava on, zahtijevaju dužu hospitalizaciju.

"Imamo manji broj prijema, ali i manji broj otpusta. Tako da ta popunjenost ostaje u vrhu naših kapaciteta, odnosno onoliko koliko smo i opredijelili kreveta", istakao je Mitrović.

On kaže da je u hospitalizovano 109 kovid pacijenata, od kojih su dva pacijenta dječjeg uzrasta i dobrog zdravstvenog stanja.

"107 pacijenata je na internom dijelu kovid zone. Njih 47-48 je sa težom kliničkom slikom, to su pacijenti koji zahtijevaju protok kiseonika veći od sedam, osam procenata. A nekih 20-ak pacijenata je životno ugroženo sa visokim protocima kiseonika. Nemamo pacijenata na respiratoru", rekao je Mitrović. 

U posljednje tri sedmice, kako je rekao, obustavljeni su specijalistički pregledi u Opštoj bolnici u Nikšiću, jer u ambulantnim pregledima bude veliki broj pacijenata.

"Pošto imamo pad novoinficiranih, možda već sljedeće nedjelje otvorimo specijalističke ambulante. Ali to zavisi i od građana. Apelujem da poštuju mjere", rekao je on.

Portal RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.