Šćekić: Niko ne smije da negira genocid, vanredni parlamentarni izbori neminovni

Šćekić: Niko ne smije da negira genocid, vanredni parlamentarni izbori neminovni

Ne možete u jednoj državi kao što je Crna Gora realtivizovati genocid i očekivati da neće doći do posljedica, kazao je za NOVU M novinar i politički analitičar iz Srvije Jakša Šćekić. Dodaje da sve afere u našoj zemlji upućuju na to da su vanredni parlamentarni izbori neminovni te da nezvanični Beograd vodi veliku akciju protiv premijera Zdravka Krivokapića.

U politici nema naivnih. Stoga je novinaru i političkom analitičaru iz Beograda Jakši Šćekiću teško povjerovati da ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić nije znao kakve posljedice može izazvati sporna izjava o genocidu u Srebrenici i komentar suprotan zvaničnoj politici crnogorske Vlade. Stoga, Šćekić smatra da nije riječ o slučajnoj aferi.

"Kad vi pogledate šta je rekao ministar, očigledno vam je da je to učinjeno sa namjerom da se izazove kriza. Jer ne možete vi u jednoj državi kao što je Crna Gora, gdje postoji skupštinska deklaracija, odluka međunaordnog suda pravde, da odjednom relativizujete genocid u Srebrenici i razumljivo je da će to izazvati određene potrese", kaže Šćekić.

A ionako je, dodaje Šćekić, situacija u Crnoj Gori nestabilna, a evropske zemlje preko svojih ambasada upozoravaju crnogorskog premijera da je naša zemlja članica NATO i na putu ka EU.  Istovremeno, Demokratski front nije zadovoljan onim što je dobio....Sve to Šćekića, upućuje na jedno:

"Kako god se ovo završilo, meni se čini da sve vodi ka vanrednim parlamentarnim izborima i da se sad utvrđuju ne samo pravila nego i gdje će ko, kako, šta..U svakom slučaju Crna Gora je u nestabilnom periodu i ulazi u još nestabilniji".

Komentari na potencijalnu smjenu Leposavića stizali su i iz Srbije. Šćekić navodi da tu treba razdvojiti poruke zvaničnog i nezvaničnog Beograda.

"Vi morate da shvatite da ni Aleksandar Vučić ne može sve da kaže zato što ima Zapad na vratu ali zato Vulin može da kaže i tome najčešće i služi. Što se tiče nezvaničnog Beograda tu je velika akcija protiv Krivokapića. Ako pogledate nacionalne televizije, privatne televizije, vidite da svakog dana je tema  Vlada Krivokapića, on se ocjenjuje kao čovjek koji se nije snašao i da treba da Vlada i da je on nezahvalan prema DF-u i Srbima koji su ga doveli na vlast", kaže Šćekić.

Govoreći o odluci o izmjeni kriterijuma za sticanje državljanstva, Šćekić slikovito kaže da Krivokapić vozi svoj brod između stijena previše brzo te da može izazvati brodolom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.