Policija će ispitati ponašanje svojih službenika tokom današnjih događaja
Foto:Screenshot

Policija će ispitati ponašanje svojih službenika tokom današnjih događaja

Lica koja su blokirala magistralni put okružili su vozilo i na razne načine aktivnim radnjama pokušali spriječiti kretanje službenog vozila, saopšteno je iz Uprave policije povodom incidenta tokom blokade saobraćajnice na Bogetićima danas kada je došlo do incidenta kada su dvojica građana zadobila povrede.

Povodom današnjeg događaja u Nikšiću, zbog interesovanja medija i brojnih istupa pojedinaca i njihovog obraćanja posredstvom medija u kojima se između ostalog tvrdi da je policijski službenik „gazio građane koji su protestvovali“, kao i donošenja preuranjenih zaključaka, radi objektivnog informisanja javnosti, obavještavamo Vas sljedeće:

Kako je saopštila Uprava policije, obavljajući poslove neposrednog obezbjeđenja štićenih ličnosti, članova uže porodice predsjednika Vlade Crne Gore, u skladu sa važećim propisima, policijski službenik je, krećući se putnim pravcem Podgorica - Nikšić službenim motornim vozilom, u mjestu Bogetići, naišao na grupu lica koja su blokirala putni pravac i kretanje prema Nikšiću.

"U nemogućnosti da nastavi kretanje ka Nikšiću, a cijeneći trenutnu situaciju na blokiranom dijelu puta policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom je uz pomoć nikšićke policije pokušao da se vrati u Podgoricu.Kao što se može vidjeti na objavljenom snimku, vozilo u kojem su se nalazile štićene ličnosti okružila je grupa lica koja je pokušavala da onemogući nesmetan povratak u Podgoricu čime je bila ugrožena bezbjednost kako štićenih ličnosti, tako i policijskog službenika.Imajući u vidu naprijed navedeno policijski službenik je pokušao da se službenim vozilom što prije udalji sa ove lokacije", saopštila je policija.

Lica koja su blokirala magistralni put okružili su vozilo, navode iz policije, i na razne načine aktivnim radnjama pokušali spriječiti kretanje službenog vozila prilikom udaljavanja sa pomenute lokacije.

"Sve činjenice i okolnosti u vezi ovoga događaja, a posebno okolnosti ugrožavanja bezbjednosti štićenih ličnosti i policijskog službenika će biti utvrđene policijskim i tužilačkim aktivnostima. Pored navedenog i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova će u dijelu svoje nadležnosti utvrditi okolnosti postupanja policijskih službenika.Uprava policije će kao i do sada preduzimati sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju obezbjeđivanja štićenih ličnosti", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.