Žurić: Zar za članove porodice premijera ne važe mjere, kako premijer sebi daje za pravo da prijeti građanima?

Žurić: Zar za članove porodice premijera ne važe mjere, kako premijer sebi daje za pravo da prijeti građanima?

Djelovanje ministra Sekulovića malo koga čudi, jer je ovakav nastup samo još jedan primjer prakse Vladine politike zamjene teza, plasiranja neistina i urušavanja građanskog društva u kojem se nalazimo. Vlade koja je od danas počela otvoreno da prijeti građanima, kojoj se protive i koju su od danas otvoreno počeli da prozivaju i ministri koji u njoj sjede i kojoj je, po svemu sudeći, kraj sve bliže, ocijenio je Aleksandar Žurić član Predsjedništva Demokratske partije socijalista.

"Ministar koji je pokazao da ne može da sprovede naopake naume ni kada časna policija kojom pokušava da "šefuje", ipak radije postiže dogovore sa svojim građanima, ni kada nam po državi vršljaju lažne diplomate i zbog čega su građani već počeli da se pitaju i zašto ministar unutrašnjih poslova uopšte postoji. Evo, zašto, da bi se javio kako bi saopštio - neistinu", navodi Žurić.

Tako je, kako kaže,  danas besprizorni pokušaj ugrožavanja života učesnika skupa kod Nikšića, tokom kojeg je službenik Vlade Crne Gore, sa očiglednom namjerom pokušavajući da pregazi ljude, građanima nanio povrede, za Sekulovića - napad na službeno vozilo i kćerku premijera?!

"Pravo je pitanje šta, uprkos zabranama saobraćanja, članovi premijerove porodice rade na relaciji Podgorica - Nikšić?! Zar za njih ne važe mjere, zbog kojih su navodno upravo danas zaustavljene hiljade građana koji su krenuli da izraze svoj stav zbog diskriminacije koju sprovodi ova Vlada? Još jedno je pitanje, kako to da premijer, prije nego što je utvrdio sve okolnosti događaja, sebi daje za pravo da prijeti građanima?", upitao je Žurić.

Umjesto za ministra, čiji, kaže Žurić, "istupi nijesu vrijedni ni prethodna tri pasusa, ima poruku za građane - budite dostojanstveni i pamtite".

"I današnje prijetnje predsjednika Vlade i ovaj skandalozan pokušaj njegovog ministra, da vas natjera da ne vjerujete svojim očima, ukazuje da je riječ o kratkoročnoj i već dokusurenoj Vladi.

Pozivamo ovim putem pravosuđe da ne podlegne pritisku koji Sekulović, propagirajući neistine, želi da stvori. Činjenično stanje treba utvrditi objektivno, na osnovu dokaza i izjava svjedoka sa lica mjesta, a ne putem politikantskih izjava ministra, koji mora znati da u Crnoj Gori iznad svega poštujemo i čuvamo i majke i kćerke i sestre, i svoje i političkih neprijatelja, ali i da ćemo se isto tako sa ne manjom emocijom boriti za svoju državu svim dozvoljenim sredstvima, i samo takvim sredstvima vas i pozivamo da se suprostavite", zaključio je Žurić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.