Aleksa Bečić

Predsjednik Skupštine Crne Gore čestitao Međunarodni dan Roma

"Da omogućimo romskoj manjini samostalno odlučivanje kroz autentičnu zastupljenost u parlamentu"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom 8. aprila - Međunarodnog dana Roma.

„Koristim priliku da svim članovima Romske etničke zajednice, u svoje ime i u ime Skupštine Crne Gore, uputim srdačne čestitke povodom Svjetskog dana Roma, koji nas podsjeća na institucionalnu i društvenu odgovornost da svim Romima i Romkinjama, omogućimo normalne uslove za život i pravo na jednako učešće u razvoju zajednice", naveo je Bečić.

Romska populacija, ističe on pod čijom zastavom nikada nisu vođeni ratovi, ujedno predstavlja i najtolerantniju grupu u crnogorskom društvu, koja ne pravi distancu ni prema bilo kojoj drugoj etničkoj grupi.

"Upravo su poštovanje i prihvatanje različitosti u saglasju sa građanskim konceptom naše države, što nedvosmisleno potvrđuje obavezu za punom inkluzijom i poboljšanjem ukupnog socijalnog statusa romske zajednice u Crnoj Gori.

Uz uvjerenje da ćemo u bliskoj budućnosti uspjeti da omogućimo romskoj manjini samostalno odlučivanje kroz autentičnu zastupljenost u parlamentu koja je omogućena i ostalim etničkim zajednicama, još jednom romskoj populaciji u Crnoj Gori želim srećan Svjetski dan Roma", istakao je Bečić.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana Roma - 8.aprila, zgrada Skupštine Crne Gore večeras će simbolično biti osvijetljena u bojama romske zastave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.